Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Február 18. 07:31, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Átalakulóban van a jegyértékesítés a MÁV-nál

Átalakulóban van a jegyértékesítés a MÁV-nál

Egyre nagyobb teret nyernek az új értékesítési csatornák a vasútijegy-eladásokban – derül ki abból az adatsorból, amit a MÁV állított össze a Világgazdaság kérésére.

A gazdasági napilap hétfői számában megjelent cikk szerint az automatás vásárlások aránya a teljes belföldi értékesítésen belül 2013-ról 2018-ra 1,6-ról 14,4 százalékra nőtt. Ugyanezen időszakban az online forgalom 1,1 százalékról 5,1-re bővült. Ezzel ellentétes trend figyelhető meg a pénztári jegykiadásnál: ez 2013-ban csaknem a teljes értékesítést lefedte (92 százalék), tavaly viszont már csak 75 százalékos részt mondhatott magáénak. A pénztárak keresettsége főképp az automaták rendszerbe állítása miatt esett vissza. Éves bázison az internetes felület mutatta a legnagyobb ugrást, amely a 2017-es három százalék alatti volumen után az előző évben már öt százalék feletti rátát ért el. A vonatokon történő jegyvásárlás viszont stagnál, aránya rendre öt százalék környékén alakul.

A cikk ismerteti azt is, hogy tavaly csaknem 142 milliószor választották a vasutat, a MÁV árbevétele pedig alulról súrolta a 49 milliárd forintot.

Címkék: jegy, máv, vasút, vonat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére