Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2010. December 02. 20:16, csütörtök | Helyi
Forrás: Kóbor Etelka

Átbútorozó civelek

Átbútorozó civelek

A költözés volt a legfontosabb témaköre a Munkásművelődési Központban december elsejére összehívott Civil Érdekegyeztető Tanács közgyűlésnek.Köztudott, hogy mintegy negyven civil szervezetet érint Civilház bezárása. December harmi

Szántó Péternek, az MMK igazgatójának nem volt egyszerű a feladata, ahogy záporozó kérdésekre válaszokat kellett adnia. Egy ilyen tömeged költözés nem egyszerű feladat, számtalan gyakorlati kérdést is felvet.

Néhány szervezet, amelyiknek állandó helye volt a civilházban volt, saját bútorral rendelkezett, amit szeretett volna magával vinni. A mozgássérültek az akadálymentesítésről, és a mozgássérült illemhelyről érdeklődtek. Felmerült a Civil házban lévő kisegyházak képviselői részéről, hogy továbbra is vasárnap szeretnék a gyülekezeti miséket tartani.

A hallássérültek és a nyugdíjas klubok képviselői a biztonságos közlekedést és a zárható szekrényeket kérték az MMK ügyvezetőjétől. Az íjászok pedig a sportolási lehetőséget, és az ehhez kötelezően előirt biztonsági feltételek meglétét kérdezték.

Szántó Péter válaszában elmondta, hogy semmi akadálya nincs annak, hogy jó állapotban lévő bútorokat hozzanak a szervezetek, és azzal lecseréljék, a néha már több mint harmincéves berendezéseket. Az akadálymentesítésről is gondoskodni fognak összefogva a mozgássérült szervezettel, hogy minden módon segítsék a mozgáskorlátozottakat és azokat, akik már nehezebben mozognak.

A vasárnap már gondot jelent számukra, mert hétfőtől szombatig vannak nyitva, míg a vasárnap szünnap. Most hogy a költségek csökkentése miatt kevesebb létszámmal dolgoznak, nagyon nehéz lenne megoldást találni arra, hogy vasárnap is legyen ügyelet.

A termeknél és a programok szervezésénél figyelembe veszik a különböző kéréseket, azt, hogy idős embereknek ne kelljen sok lépcsőt megmászni, vagy ha nagyobb létszámú rendezvény van, akkor mindenki elférjen a teremben. Lehetőség van arra is, hogy a szervezetek kapjanak zárt szekrényt, ahol az eszközeiket tárolhatják. Az íjászoknak nem tudott megfelelő helyiséget ajánlani, de megígérte, keresni fognak valami megoldást.

Minden civil szervezetnek lehetősége lesz arra, hogy a telephelyét a Munkásművelődési Központba helyezze át, és arra is ígéretet tett, hogy az MMK programfüzetébe az egyesületek, klubok és társaságok eseményei, és rendezvényei is bekerülhetnek.

Gere János elmondta, a Civilek háza Közalapítvány feladata is megváltozik, már nem a Civilház működését kell megszerveznie és felügyelnie. Feladata maradt a civil szervezetek koordinálása, és az, hogy a szervezetek és rendezvények működőképesek maradjanak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.