Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2014. Augusztus 19. 11:30, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Augusztus 20 - 140 tűzijáték megtartását engedélyezte a katasztrófavédelem

Augusztus 20 - 140 tűzijáték megtartását engedélyezte a katasztrófavédelem

Országszerte 140 tűzijáték megtartását engedélyezte augusztus 20-án a katasztrófavédelem, a hatóság minden esetben ellenőrzi a szabályok betartását - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője kedden az MTI-t.

Mukics Dániel elmondta: 207 olyan ünnepi rendezvényt tartanak országszerte, amelyek megtartását a hatályos jogszabályok engedélyhez kötik, ebből 73-ra a szervezők több mint 1000 látogatót várnak.
Hozzátette, hogy a budapesti tűzijáték biztonságos lebonyolítása érdekében operatív törzset működtet a Honvédelmi Minisztérium, az egységnek tagja a katasztrófavédelem kijelölt szakembere is.
Emlékeztetett arra, hogy a fővárosban az előző években már megszokott helyszínekről, a Margit és az Erzsébet híd között horgonyzó három uszályról, valamint a Lánchídról lövik fel a rakétákat.
A tűzijáték tűzvédelmi biztosítása érdekében a rakpartokon tizenhat tűzoltóautó, a Dunán pedig három tűzoltósági mentőhajó és a Szent Flórián tűzoltóhajó áll készenlétben, összesen csaknem kilencven tűzoltóval. A kilövési helyeken kívül az Erzsébet híd és a Margit híd közötti rakpartokon, a hídfőknél, illetve a Parlamentnél lesznek tűzoltóegységek, amelyek este hat órakor foglalják el a helyüket.
Mukics Dániel hangsúlyozta, hogy a katasztrófavédelem szakemberei az állami ünnepségsorozat valamennyi helyszínét előzetesen bejárták, ennek során megvizsgálták a menekülési útvonalakat, a vízlelőhelyeket és az esetleges veszélyforrásokat, illetve az operatív törzs augusztus 20-án folyamatosan figyeli és értékeli az időjárás alakulását is.
A szervezők – a katasztrófavédelem útmutatásai alapján – menekülési útvonalakat alakítottak ki arra az esetre, ha a rakpartokat bármi miatt ki kellene üríteni. Ezeket az útvonalakat jól látható táblák jelölik. A rakpartokon kiépített hangosítási rendszeren keresztül a nézők folyamatos és pontos tájékoztatást kapnak a teendőkről és egy esetlegesen szükségessé váló kiürítés rendjéről - közölte Mukics Dániel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során