Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2011. Szeptember 12. 07:25, hétfő | Helyi sport

Az Acélbikálk menetelnek

Az Acélbikálk menetelnek

Az első harmadban még akadozott a gépezet, ám a folytatásban már a játék minden elemében jobbak voltunk a vendég Steaua csapatánál, így teljesen megérdemelt, 6-1-es sikerrel folytattuk a MOL Liga küzdelemsorozatát.
Dab.Docler – Steaua R

Nagy hazai rohamokkal indult a találkozó, s szerencsére nem is kellett sokat várni az első gólra sem, melyet szappanos erőszakosságának is köszönhetően Pozsgai szerzett a harmadik perc derekán (1-0). A gyors gól után sem csökkentett lendületén csapatunk, mely valósággal kapujához szögezte ellenfelét, s úgy tűnt, hogy hamar szeretné lerendezni a három pont sorsát.
A vendégek azonban nem adták fel a küzdelmet, s a 9. percben emberhátrányban is két ziccerig jutottak, majd a második bukaresti helyzet utáni hazai kiállítást szinte pillanatok alatt kihasználva ki is egyenlítették az állást (1-1). Az egalizáló találat után láthatóan meg is zavarodott csapatunk, melynek nem sikerült fogást találnia ellenfelén, s bár helyzete még így is akadt egy-kettő, az újabb gólra már nem nagyon volt esély, így az első szünetre 1-1-es állással vonultak a csapatok.

Biztos siker, Azari-négyessel

A második etap elején újra azt a hazai csapatot látták jégen az Acélbikák szurkolói, melyet korábban is szerettek volna látni, hiszen a mieink egyre nagyobb fölényben játszva űzték-hajtották vetélytársukat, s a 32. percben, Azari beleérős találatával végre ismét magukhoz ragadták a vezetést (2-1). A fáradó, s egyre többet szabálytalankodó bukarestieket szappanos hozta még nehezebb helyzetben egy sikeres szóló végén a 34. percben, s az ekkor már nyomaszó fölényben játszó Acélbikák akár még tovább növelhették volna előnyüket, ám a remekül védő Catrinoi, illetve a kapuvas többször is kisegítette a román csapatot, ám így is nyugodtan várhattuk a záró felvonást (3-1).
Melyben nem sokat változott a játék képe, ugyanis az Acélbikák továbbra is nagy fölényben voltak, míg a Steaua csak olykor-olykor tudott eljutni Sevela ketrecéig, ám hálóőrünknek akkor sem okozott túl sok gondot a helyzetek semlegesítése. A fölény a 45. percben érett újra góllá, mikor Azari emberelőnyös találatával sikerült tovább növelni előnyünket, ám ezzel még nem volt vége "kilencvenesünk" villogásának, hiszen az 51., majd az 53. percben is betalált a bukaresti kapuba, végleg eldöntve ezzel a találkozót (6-1). Az utolsó percek már túl sok izgalmat nem hoztak, s bár helyzet még így is bőven akadt a mieink előtt, újabb gólt már nem sikerült szerezni, így az első harmadban még szoros mérkőzést nagyon simán nyerte együttesünk, mely két fordulót követően százszázalékos teljesítménnyel áll a tabella második helyén.

Csak két harmad tetszett

A találkozó után természetesen kíváncsiak voltunk Stephan Lundh vezetőedző véleményére is, s mint azt a svéd szakember elárulta, csak a második és harmadik harmaddal lehetett ezúttal elégedett.
- Bár góllal kezdtük a mérkőzést, rossz felfogásban játszottunk az első harmadban, keveset és lassan korcsolyáztunk, s a lövések száma sem közelítette meg az elvártat. A második harmadra azért újra felpörögtünk, s ekkor, valamint a harmadik felvonásban már olyan tempót tudtunk menni, ami ellen már nem volt ellenszere a Steaua csapatának. Végre sikerült emberelőnyös gólokat is szereznünk, ám a sebesség növelésén, valamint a játék pontosításán még dolgoznunk kell.

Forrás: http://dabdocler.hu/hirek/20110911-steaua/

fotó: Kismoni László

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni