Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. Szeptember 29. 07:30, csütörtök | Helyi

Az Acéltér Kft.-nek 3 millió új munkahelyekért

Az Acéltér Kft.-nek 3 millió új munkahelyekért

Csökkentett támogatás munkahelyteremtésért, igen egy újabb bölcsődei szolgáltatásra, nem a tornaterem bérletére és kérelem-elutasítás nem beazonosíthatóság miatt.

Két ütemben fejleszti az ipari parkban (Neumann János u. 16) levő telephelyét az Acéltér Kft. A jelenleg öt főt foglalkoztató cég első ütemben a telephely kialakítását, egy gyártó csarnok beruházását ütemezte be. Ehhez és a gyártási-szerelési kapacitás bővítéséhez további 10 fő foglalkoztatását tervezi, ami ugyanennyi új munkahely létrehozását jelenti.
Az Acéltér Kft. fő tevékenysége különböző acélszerkezetek gyártása és szerelése, darupályák és daruk szerelése.
A jövőbeni igények függvényében a cég második ütemként a telephelyen új gyártócsarnok és alapanyagraktár építését tervezi további létszámfelvétellel.
Dunaújváros önkormányzata lehetőségeihez mérten támogatja új munkahelyek létrehozását. Evégett megalkotta 2008-ban az új munkahelyeket létrehozó cégek támogatásának módjáról szóló helyi rendeletét. Ennek keretében tett közzé több alkalommal is pályázati felhívást városunk önkormányzata. A pályázat alapján a támogatás mértéke létesített új álláshelyenként 500 ezer forint. Az egy vállalkozásnak nyújtható támogatás maximális mértéke 5 millió forint.
Az Acéltér Kft. élt a pályázat kínálta lehetőséggel, ötmillió forint támogatást kért a tíz fő új foglalkoztatottnak megfelelően.
A gazdasági és területfejlesztési bizottság szeptember 28-i ülésének kellett volna jóváhagyni a pályázati kérelmet. Ám a város költségvetésébe összesen 5 millió forint szerepelt a cégek munkahelyteremtését támogató pályázati rovaton és ebből egy másik cég már „elvitt” 2 millió forintot. Így a megszavazott döntés: 6 fő foglalkoztatását tudja honorálni az önkormányzat 3 millió forint támogatással.
Támogatta a bizottság a Béke városrészi Makk Marci bölcsőde azon kezdeményezését, hogy szabad kapacitása terhére időszakos, játszóházas gyermekfelügyeletet biztosítson nem bölcsődés gyermekek szüleinek 400 forint/fő/alkalom térítéssel. Hasonló plusz szolgáltatást nyújt a városban a belvárosi Napraforgó bölcsőde és a Liszt Ferenc kerti bölcsőde 500 forint/fő/alkalom térítéssel.
Nem támogatta a bizottság azt a vállalkozói kérelmet, hogy továbbra is bérelhető legyen heti két alkalommal néhány órában havi tízezer forintért. Az ok: a Szórád Márton Általános Iskola megszűnt. A régi épületben működő Pentele Szakiskola (volt Aranytű) nem használja a volt általános iskola tornatermét. Havi tízezer forint nem reális ár egy különálló épületszárny esetenkénti pár órás üzemeltetésére.
Nem foglalkozott érdemben azon kérelmezők ügyével a bizottság, akik egy Római körúti üzlethelyiség megvásárlását (elővásárlási jog) kezdeményezték. Az ok: az előterjesztésben CSAK az ingatlan helyrajzi száma szerepelt, a bizottság számára beazonosítható helye viszont nem! Ezért levette napirendjéről a bizottság a kérelem megtárgyalását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.