Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. December 13. 07:35, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Az év utolsó helyi időközi választásait rendezik meg vasárnap

Az év utolsó helyi időközi választásait rendezik meg vasárnap

Az év utolsó helyi időközi választásait rendezik meg vasárnap: Kázsmárkon és Zalagyömörőn is polgármestert választanak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kázsmárkon azért kellett kiírni az időközi önkormányzati választást, mert a települést 1990 óta vezető Bortnyik Béla (független) októberben lemondott tisztségéről, és azóta el is hunyt. A polgármesteri tisztségért két jelölt indul vasárnap: Farkas Dénes függetlenként, Kecskés Attila pedig a Fidesz-KDNP színeiben. A választói névjegyzékben mintegy 750-en szerepelnek.

A Veszprém megyei Zalagyömörőn azért lesz időközi választás, mert a korábbi polgármester, Illés László (független) szeptember 24-én elhunyt. A vasárnapi voksoláson a tisztségért két független jelölt indul: Vass Géza és Zsemlye Zoltán. A településen 362-en adhatják le szavazatukat reggel 6 és este 7 óra között.

Az év utolsó előtti napján, december 30-án lesz még egy időközi nemzetiségi önkormányzati választás: a Győr-Moson-Sopron megyei Mosonmagyaróváron két roma települési önkormányzati képviselőt választanak meg.

Idén 84 településen 101 időközi választást tűztek ki: 64 esetben polgármester, 19-ben képviselő-testület, 14-ben egyéni választókerületi képviselő, négyben pedig egyéni listás képviselők választása volt a tét. A 25 időközi települési nemzetiségi választásból 14 jelölt hiányában elmaradt.

Tavaly 103 településen 121 időközi önkormányzati választást írtak ki a helyi választási irodák.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni