Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. November 25. 13:04, szombat | Helyi

Az újszülöttekért báloztak

Az újszülöttekért báloztak

Az újszülött osztály új élesztő és melegítőasztaláért tartottak bált a közelmúltban. A rendezvény sikeres volt, így ezzel a berendezéssel gyarapodhat az Szent Pantaleon Kórház.

Erről tartottak tájékoztatót a Szent Pantaleon Kórházban dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő, Cserna Gábor Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Mészáros Lajos kórház főigazgató részvételéért.


Dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő elmondta, hogy ötödik éve fővédnöke a kórház báljának, melyért ezúton is köszönetét fejezte ki fővédnöktársai, dr. Dorkota Lajos Dunaújváros és Fejér megye díszpolgára, valamint Cserna Gábor polgármester nevében is. E hagyománnyá vált esemény segíti a kórház és a város meghatározó vezetői, vállalkozói köre, valamint a magánszemélyek közötti együttműködést, kapcsolatrendszer fejlesztését. Az évek során mindig komfortfokozat javító célokat jelölt meg a kórház és ebben az évben is sikerült olyan jótékony célt választania, amely sokakat érint, hiszen a családalapítás jelentős eseménye a gyermekszületés. Fontos, hogy megfelelő körülmények között, minél több gyermek jöjjön a világra, s ennek hangsúlyozására Magyarországon 2018. a családok éve lesz.
Az országgyűlési képviselő méltatta azokat az erőfeszítéseket, melyeket a kórház tesz a területi ellátási kötelezettségébe tartozó lakosok egészségügyi ellátása feltételeinek biztosítására.

Ezt követően Cserna Gábor polgármester számolt be arról, hogy minden évben szívesen csatlakozik védnökként az eseményhez, hiszen évről évre nemes célért zajlik a gyűjtés és mindig színvonalas programot valósítanak meg a szervezők. A polgármester az egyik legsikeresebbként értékelte a november 10-i bált és várja a következő megszervezését. Hangsúlyozta, hogy a városfejlesztés meghatározó pillére a kórház. Az Önkormányzat, a lakosság, a vállalkozók, civil szervezetek számára fontos, hogy mi történik az intézményben, milyen koncepciója és jövőképe van, hiszen a városban és a régióban élő mintegy 130 ezer ember számára nem közömbös, milyen egészségügyi ellátást kapnak. Büszkék a kórház eredményeire, arra, hogy méltán súlyponti kórházként működve a Semmelweis Egyetem Gyakorló Kórházaként is funkcionál, illetve a kiváló városi kórház elismerést is elnyerte.
A kórház jótékonysági báljával összefüggésben az is hagyománnyá vált az évek alatt, hogy a FIDESZ Dunaújvárosi Szervezete az adventhez kapcsolódva a jótékony forralt bor árusítás bevételét minden évben a kórházi bál céljaként megjelölt beszerzésre ajánlja fel, s a helyi szervezet így tesz ebben az esztendőben is december 8-án.
Azért, hogy e magas színvonalú szakmai munka fenntartásához Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata is hozzájárulhasson, örömmel jelentette be, hogy az újszülött élesztő- és melegítőasztal megvásárlásához összegyűlt összeget szándékában áll az önkormányzatnak kipótolni a teljes vételár erejéig, melynek megtárgyalására a december 14-i közgyűlésen kerül sor.
A polgármester továbbá beszámolt arról is, hogy Pecsét István – akinek a gyógyulásáért a város is összefogott – hamarosan hazaérkezik és az ő további, illetve a térségben három beteg gyermek gyógykezelését is segíteni kívánják.

Dr. Mészáros Lajos főigazgató köszönetét fejezte ki Dunaújváros Önkormányzata és a FIDESZ Dunaújvárosi Szervezete felajánlásáért, valamint Cserna Gábor és dr. Galambos Dénes elismerő szavaiért.
A bál értékeléseként elmondta, hogy az intézmény először 2013-ban hívta életre a jótékonysági bált egy computer tomograph (CT) készülék megvásárlásához való adománygyűjtés céljából, s az esemény egyúttal egy jó alkalom volt összehozni a kórház dolgozóit a város és környéke meghatározó szervezeteinek, cégeinek képviselőivel egy kellemes szórakozás keretein belül. Azóta a bál szervezése már hagyománnyá vált, hiszen 5. alkalommal került megrendezésre. A különböző célok között szerepelt már a szülőszoba felújítása is, illetve az idén az újszülött élesztő- és melegítőasztal beszerzése. A főigazgató örömmel számolt be arról, hogy az idén 620 ezer forint tiszta eredménnyel zárult a bál, s ezúton is megragadva az alkalmat, köszönetét fejezte ki a bál résztvevőinek és a támogatóknak, hogy adományaikkal, külön felajánlásaikkal, a lebonyolításban részt vevőknek pedig, hogy munkájukkal hozzájárultak a sikerhez. Bizakodását fejezte ki, hogy ez az esemény is hozzásegíti a kórházat ahhoz, hogy a közvélemény pozitívan tekintsen az intézményre és ezáltal egy támogató légkör teremtődjön irányában, s kialakuljon egyfajta lokálpatriotizmus.

A tájékoztató végén közösen látogatást tettek az újszülött osztályon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.