Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Augusztus 26. 08:13, szerda | Helyi

Beszél Ön idegenül?

Beszél Ön idegenül?

A Dialóg Nyelviskola vezetőjével beszélgettünk a modern nyelvtanulásról

Ma már nem kérdés, hogy idegen nyelvet is kell beszélnünk. A legelső döntés, hogy még is mit? Ezzel a kérdéssel fordultunk Kolics Évához, a Dialóg nyelviskola vezetőjéhez?
- A legnépszerűbb még mindig az angol, de ott van mellette a német és az orosz is. Természetesen vannak, akik különlegesebb nyelvet szeretnének tanulni, de első idegen nyelvnek mindenképpen szerencsésebb, ha angolul tanulunk meg.
- Nyelvtanár vagy nyelviskola?
- A magán nyelvtanároknak is megvannak az előnyei, de én egyértelműen a másik alternatíva mellett teszem le a voksom, hiszen különben nem működtetném a város egyik legrégebbi nyelviskoláját. Saját, kifejezetten erre a célra kialakított épületben minden olyan feltételt tudunk biztosítani, ami a hatékony nyelvtanuláshoz szükséges. A technikai fejlődés egyre több lehetőséget nyújt a tanulni vágyóknak: az e-book, a hanganyagok, videók mind-mind a gyakorlatias angol használatra tanítanak bennünket. Ráadásul nem csak tanulni lehet nálunk, hanem az államilag elismert, általános és szakmai nyelvvel bővített nyelvvizsgát is itt helyben is tehetnek.
- Milyen korban kezdjük a nyelvtanulást?
- Nyugodtan elkezdhetjük már az óvodás korban. Nagyon gyorsan, játékosan tanulnak a kicsik. De soha nem lehetünk túl öregek sem hozzá. Az a lényeges, hogy elég elszántak legyünk, egy nyelvtanulás mindig életformává kell, hogy váljon, másképp nem sikerülhet.
- Egyedül vagy csoportosan?
- A kiscsoportos oktatásnak megvan a maga előnye. A versenyszellem mindig jó hatással van a tanulásra, de persze, ha valakinek nagyon gyorsan, speciális nyelvtudásra van szüksége, annak mindenképpen szerencsésebb, ha magán órákon vesz részt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.