Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Április 02. 16:32, hétfő | Helyi
Forrás: Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság / fotó:google

Betörés! Harminc pince, egy éjszaka alatt

Betörés! Harminc pince, egy éjszaka alatt

Három fiatalkorú lány és két férfi több szatyornyi fémet szedett össze a Dózsa György út és a Szórád Márton út pincéiből.

A Fejérmegyei Rendőrkapitányság közleménye:

Hajnali két órakor vonták ellenőrzés alá a járőrök a két fiatal lányt a Szórád Márton út 20. szám előtt. A járőröknek gyanús lett a szatyrokat pakolgató két fiatal és felszólították őket, hogy igazolják magukat. A két fiatalkorúval adataik alapján nem is lett volna semmi gond, ellenben a szatyrok furcsa, látszólag értéktelen vacakokkal voltak telerakva. Fémdarabok, huzalok, csupa olyan holmi, amelynek egyetlen közös nevezője az értéktelenségen kívül, hogy fémből voltak. A járőröknek beugrott, hogy ilyesmit a pincéjében tárol a városi ember, ezért körülnéztek a környék lépcsőházaiban és mindjárt az elsőben öt feltört pincét találtak.

A két fiatalkorú lányt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállították a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra. A kihallgatások során kiderült, hogy a két lányon kívül két férfi és egy harmadik lány is részt vett a betörésekben. Nagyságrendileg úgy harmincban. A dolog további érdekessége, hogy mindezt egy éjjel követték el. A zsákmány többnyire apró tárgy volt, valamiféle fém, színesfém, amiből pénzt reméltek. Előfordult, hogy maga a kár amit a rongálással okoztak nagyobb volt, mint a pincerekeszből eltulajdonított érték. A jelen ügyben szereplő betörések a Szórád Márton és a Dózsa György út házaihoz köthetők, ugyanakkor megelőzően a város több pontján is váltak ismertté hasonló bűncselekmények.

A rendelkezésre álló adatok alapján nap közben elfogásra került a két lány három társa is. Köztük az a 26 éves férfi, akinek előzetes letartóztatásba helyezésére tett indítványnak a hétvégén helyt adott a bíróság. Az ügyben szereplő három fiatalkorú lány és egy 19 éves helybéli férfi szabadlábon védekezik. A rendőrség vizsgálja esetleges további érintettségüket, a városban elkövetett hasonló jellegű bűncselekmények esetében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.