Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. Június 30. 16:17, csütörtök | Helyi sport

Birkózó edzőtábor

Birkózó edzőtábor

2016. június 20-tól Dunaújvárosban három helyszínen edzőtáboroztak birkózók. Két héten keresztül összesen 170 birkózó és 16 edző dolgozott 1450 m2 szőnyegfelületen.

Június 20-án kezdődött az öt napos Közép-magyarországi regionális edzőtábor, melynek Dunaújváros a központja. A régióhoz 15 egyesület tartozik, melyből az összetartáson 11 vett részt közel 100 fő versenyzővel és 12 edzővel. A foglalkozásokat az Arany János Általános Iskola tornatermében összesen 4 szőnyegen Módos Csaba az MBSZ kiküldött edzője vezette. A napi két edzésen kötött- és szabadfogású technikák oktatására és sok birkózásra került sor a Magyar Birkózó Szövetség előre kiküldött követelményrendszere szerint. Ebben az évben ez már a második közös munka volt, a harmadikra novemberben kerülhet sor, hiszen a Magyar Birkózó Szövetség minden régióban évi három edzőtábort írt elő kötelezően. Jó lehetőség ez a gyerekek fejlesztésére, hiszen a nagy létszám miatt számos edzőpartnerrel gyakorolhatnak és küzdhetnek. A tábor elsődleges célja az egységes oktatási rendszer kialakítása és a megfelelő szint elérése a fogások tekintetében. Öt nap alatt tíz edzésen vettek részt a gyerekek, melyek minimum két órásak voltak.

regionális edzőtábor csapatkép

Június 20-tól a Dunaferr SE napközis edzőtábort szervezett július 1-jéig 40 gyerek részvételével. A fiatalok naponta 8-16 óráig a Gurics György Birkózó Centrumban az edzések mellett különböző játékos programokon vettek részt. A jó időnek köszönhetően természetesen az uszodába is többször kilátogattak, de volt számháború, ping-pong verseny és teremfoci is. Az összetartáson a Dunaferr SE, a Gurics György BDSE és az Enying VSE versenyzői gyakorolhattak közösen. A tábor elődleges célja a csapatépítés volt. Fontos, hogy a gyerekek ne csak edzéseken, hanem egyéb más programokon is közösen vegyenek részt, jobban megismerjék egymást és az edzőket, ezáltal megszeressék ezt a közösséget.

napközis tábor

Ugyanebben az időpontban érkezett Dunaújvárosba a kadet (15-16 évesek) szabadfogású válogatott két hétre, akiket a második héten kiegészített a kötöttfogású kadet válogatott is. Összesen 40 fővel edzettek a jégcsarnokban öt versenyszőnyegen. A közelgő Európa Bajnokságra való felkészülés alatt a Duna parton alapozó jellegű edzések (futások, társas erőfejlesztő gyakorlatok) tarkították a programot. Bánkuti Zsolt a szabadfogású, Struhács György (korábban a felnőtt kf. szakágvezetője volt) a kötöttfogású szakágvezetők munkáját Szabó Róbert (szabadfogás, Dunaferr SE) és Papp Ferenc (kötöttfogás, Ceglédi VSE) edzők segítették. A szakágvezetők meg voltak elégedve az étkezéssel, a szállással és a kiváló edzéslehetőséggel is.

kadet válogatott edzése (előtérben a kötöttfogás, hátul a szabadfogás focizik)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.