Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. December 01. 11:40, csütörtök | Helyi

Bőrevő halak a Dózsa György úton

Bőrevő halak a Dózsa György úton

Földszinti lakás a Dózsa György úton a gimi baloldalán. A belső szobában akváriumok, kettőben azok a halak, amelyek a lábról vagy a kézről szedik le a felesleget, hátul a falnál egy nagy kád, amiben a teljes test kerülhet sorra. Oldalt

Semmi horror. Ezek a speciális márnák,amelyek valójában nem rágják le az elhalt hámsejteket , nincs is foguk, csupán ledörzsölik, ami nem odavaló a bajszukkal. Finoman csikis érzés, enni ugyanis,haltápot esznek.

Márnák a hőforrásokból

Nálunk Magyarországon még kevésbé ismert, de a fejlett európai országokban, elterjedő félben van egy speciális gyógymód, ami sokféle bőrproblémára nyújt gyógyulást. Törökországban és a távol-keleten évszázadok óta alkalmazott eljárásról van szó. Egy náluk endémikus hal faj gyógyító tevékenysége ez, mely az idők folyamán (bizonyítva a természet, az állatok csodálatos alkalmazkodó képességét) alakult ki.

Az akváriumokban a Török Kangal - vidékről származó édesvízi “doktorhalak élnek..
Ezek a halak benépesítettek egy forró termálforrások által táplált patakot (Kangal) az anatóliai felföldön és a számtalan generáció lefolyása alatt tökéletesen alkalmazkodtak az ott uralkodó, megváltozott életfeltételekhez.
A 36 C.° fokos termálpatakban uralkodó plankton hiány arra késztette a halakat, hogy más fehérjeforrásokat keressenek. Mivel ezt a patakot az ott élő lakosság évszázadok óta fürdőzésre használta, hamarosan ideális pótlást találtak a halak: az emberi bőrön található sömöröket.

Párcemtis doktorhalak

Törökországban „doktorhalaknak” nevezik eme különleges halakat, mióta az emberek felfedezték, hogy a halak farkasétvággyal borítanak be minden típusú bőrbetegséget és hibát (pl. pikkelysömört, lábgomba, mitesszerek) és hogy jelentősen képesek enyhíteni a legmakacsabb szenvedéseket is. A márnák olyan sokáig „rágcsáljak” a megbetegedett bőrfelületet, míg a felső réteget teljesen el nem távolítják. Eközben egy kis adag dithranol- enzimtartalmú váladékot injektálnak az új bőrbe, ami lelassítja, így normalizálja, pl. a pikkelysömörös bőr gyors megújulását.

Csodálatos gyógyulások

Mészáros Krisztina a halterápia újvárosi megteremtője a kezelések hatékonyságáról beszél:

- Lassan 2 hónapos működésünk alatt örömmel tudunk gyógyult páciensekről beszámolni, a halak hatékony munkájának köszönhetően. A mai világban egyre keresettebbé válnak a természetes gyógymódok, melyek a gyógyszeres kezelésekkel azonos vagy sokszor hatékonyabb gyógyulást produkálnak. A nálunk végzett kezelések nem csak elviselhetővé teszik a különböző bőrbetegségeket, hanem tünetmentessé is akár fél éven keresztül. Sok ember számára jelent megváltást a kezelés, az addigiakban krémekkel kezelt, folyamatosan különböző ruhadarabokkal eltakart „fertőzött” testrészek a kezelések elteltével napvilágra kerülnek így pácienseink teljesebb életet élhetnek. Nagy előrelépés a kisgyermekek bőrbetegségeinek gyógyításában is, hiszen részükre valóban hatékony un. Szteroidtartalmú krémek használata kizárt, azonban nálunk a „halacskák”-kal vidáman eljátszanak, miközben azok gyógyítják őket. Bízom benne, hogy felkeltettem érdeklődésüket, szeretettel várom vendégeinket, akár részleges,akár egész test kezelésre is.



Tel: 0670/36-76-656
e-mail: halterapia@freemail.hu


Használható:
• Pikkelysömör
• Ekcéma
• Narancsbőr
• Akne
• Neurodermitisz
• Bőrgombásodás
• Körömgombásodás
• Szemölcs kezelésére.
A különböző bőrelváltozások esetén hónapokra csökkenti a rendkívül kellemetlen viszketéssel, égő érzéssel járó tüneteket, és szinte eltünteti a sebeket.
A halak alaposan megtisztítják a bőrét felgyorsítják a vérkeringést feloldják a görcsös izomcsomókat segítenek a stresszes állapot csökkentésében, segít a narancsbőr kezelésében masszírozza és feszíti a bőrt.
A kezelések kényelmesen kialakított medencében történnek ahol a teljes testfelület kezelésére is lehetőség van. A kezelés 200-250 doktorhallal történik 1-1,5 óra hosszan a kezelendő felület nagyságától függően.
A hatásos és hosszantartó tünetmentesség eléréséhez legalább egymást követő 14 napon keresztül kell a kezelést végezni.
A kezelés folyamán a halak a bajszukkal ledörzsölik az elhalt hámsejteket , az egészségesek károsítása nélkül és dithranol enzimet juttatnak a bőrfelületre , ami elősegíti a tünetek enyhülését valamint serkentik a vérkeringést.
A halakkal végzett gyógykúra után a végtagokon ismét előtűnik az egészséges bőr.
Kissé pirosabb ugyan a normál bőrszínnél, de fontosabb, hogy megszűnik a viszketés, a bőr beszakadozása és a neurodermitisz és pszoriasis esetében a megvastagodó, elhalt hámsejtekből álló pikkelyréteg.
A bécsi bőrklinika vizsgálata igazolja az eljárás hatékonyságát, miszerint a kezelt betegek átlagos tünetmentessége 5-6 hónap.
Valamint a tünetek kiújulása kevésbé intenzív mint korábban.
A halpedikűr a lábápolás kíméletes eszköze és ellentétben a sarkokon lévő bőrkeményedés hagyományos megszüntetésével a hal által végzett pedikűr sokkal lassabb visszatermelődéséhez vezet. A talp esetében mikro masszázst is érezhet a vendég mely jótékony hatással van a szervezetre.




Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.