Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Augusztus 05. 08:57, péntek | Helyi sport

Boxolj inkább, ne verekedj!

Boxolj inkább, ne verekedj!

Megnyitotta kapuit a DÖSE, a Dunaújvárosi Ökölvívó Egyesület. Az ünnepélyes átadóra Erdei Zsolt, Madár is ellátogatott.

Megnyitotta kaput a DÖSE, a Dunaújvárosi Ökölvívó Egyesület. A létrehozásban nagy szerepet játszott a Roma Nemzetiségi Önkormányzat, s bábáskodott felette Cserna Gábor polgármester is, aki fontosnak tartotta, hogy a fiataloknak legyen választása a csellengés és utcai verekedéssel szemben. Az ökölvívó terem azonban a város minden öklözéshez kedvet érző fiú, no és lány számára is nyitva van.

Jelenleg négy tréner közel 50 fiatallal foglalkozik hétfőtől szombatig a Kolibri Áruház helyén lévő edzőteremben, amelynek ünnepélyes átadóját megtisztelte hazánk ökölvívó ikonja, Erdei Zsolt, Madár is:

- Baráti meghívásra érkeztem. Ezért az edzőteremért nagyon sokan fogtak össze. Az önkormányzat is sokat segített abban, hogy az öklözni vágyó gyerekekkel megfelelően foglalkozzanak, és egészséges életmódra neveljék őket. Ezek a gyerekek egy olyan közösséghez tartoznak, ahol jól érzik magukat, így nem kallódnak el. Arra pedig már sokszor volt példa, hogy ilyen kis egyesületekből is kinőttek olimpia-, világ-, vagy Európa bajnokságon részt vevő, hazánkat képviselő srácok.
- Mi kell ahhoz, hogy jól működjön ez a klub?
- Nyilván kell valami támogatás. Mint hallom, az önkormányzat azért rendesen a zsebébe nyúlt, támogatásuk révén sikerült megvenni a szereket, a ringet, a zsákokat, a medicinlabdákat, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy a felkészülés sikeres legyen. Örülök annak, hogy szponzorok is vannak, akik fennmaradás érdekében támogatják a klubot. De kellenek hozzá gyerekek is, olyanok, akikben megvan a szorgalom és az elszántság is. És ami nem utolsó, talán az egyik legfontosabb, hogy megfelelő trénerek is kellenek, akikben megvan az az emberi hozzáállás, az a pedagógiai érzék, ami ahhoz kell, hogy a gyerekek élvezzék az edzést, és jól érezzék magukat.
- Ez a saját, személyes karriertörténetben is benne volt?
- Én szerintem igen. Én ugyan tanultam, illetve mai napig is tanulom az egyetemen az edzői szakmát. Próbálom magam kikupálni, próbálok utánanézni dolgoknak, de azt vettem észre, hogy lehet bárki bármilyen okos, és bármilyen egyetemi diplomával is rendelkezhet, ha nem ért a gyerekhez, és nem tudja, hogy mikor hogyan kell hozzászólni egy kamaszhoz. Ez az, ami a legkiválóbb edzőket kiemelte a sorból.
- Gondolom nem véletlen, hogy a Roma Nemzetiségi Önkormányzat állt az ötlet élére.
- Na, ugye, ezt mondtam, erről beszélek. Cél az, hogy a fiatalok ne verekedjenek, ne kallódjanak el az utcán, ne legyenek drogosok, ne a sitten kössenek ki, hanem itt legyenek, mert itt van egy olyan csapat, ahol fontosak lehetnek, ahol jól érzik magukat…
- Egy jó bokszoló nem verekszik?
- Egy jó bokszoló nem verekszik. Ezek a srácok majd meg tanulnak az erejükkel bánni. Itt levezethetik a felesleges energiákat. Teljesen nyilvánvaló, hogy olyan feszültség gyülemlik össze időnként az emberben, hogy azt így vagy úgy, de le kell vezetni. Erre pedig legjobba sport. Valamilyen sporttevékenységet mindenkinek végeznie kell ahhoz, hogy megfelelőképpen levezethesse azt a rengeteg stresszt, ami a hétköznapok során éri. És erre is ez az edzőterem egy nagyon jó megoldás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.