Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2011. Január 06. 11:09, csütörtök | Helyi

Bravúros fordítás!

Bravúros fordítás!

Másodszor is győzni tudott a Dab.Docler jégkorong csapata a Miskolc ellen a MOL Liga elődöntőben! Az Acélbikák 0-2-es állásról jöttek fel, és győztek büntetők után.

Az első összecsapás újvárosi sikere után a második mérkőzésre Miskolcon került sor tegnap este a bajnokság elődöntőjében. A három győzelemig tartó párharcban a hazai gárdát nyomta nagyobb teher, egy esetleges vereséggel nagyon nehéz helyzetbe kerülhettek volna a Jegesmedvék. Ennek megfelelően kemény támadásokkal nyitottak a hazaiak, és sorozatos kiállítások után Bonar révén a vezetést is megszerezték. A folytatásban is a Miskolc volt kezdeményezőbb, és Saluga a harmad vége előtt megduplázta az előnyt. (2-0)

A második játékrészben felébredtek az Acélbikák, és végre állandó nyomást tudtak gyakorolni a hazaiak kapujára. Ennek meg is lett hamar az eredménye, először Azari szépített, majd Metcalfe egyenlíteni is tudott. (2-2) A harmadnak azonban nem volt még vége, a Jegesmedvék újra találtak egy gólt, így a befejező felvonás előtt ismét a Miskolc vezetett. (3-2).

A záró 20 percre alaposan felszívták magukat a dunaújvárosi játékosok, és hét perc után a duplázó Metcalfe találatával sikerült ismét utolérni a hazaiakat. (3-3). A hátralévő bő tíz perc már csak helyzeteket hozott mindkét oldalon, de újabb gólt nem, így következhetett a hosszabbítás. A ráadás továbbra is csak nagy izgalmat hozott, de a csapatok nem tudtak a hálóba találni, így következhetett a büntetőpárbaj.

A Miskolcból először Waddel hibázott, de Galanisz sem tudott betalálni. A folytatásban Bonar sem talált a kapuba, viszont Kiss Ákos megzörgette a Jegesmedvék hálóját. A befejező körben Dubek sem tudott élni a hazaiak részéről a lehetőséggel, így a Dab. megszerezte második győzelmét. A párharc állása így 2-0 az Acélbikák javára, pénteken 18 órától hazai közönség előtt akár a MOL Liga fináléjába kerülést is kiharcolhatják a dunaújvárosi játékosok.

Miskolci JJSE – Dab.Docler 3-4 (2-0, 1-2, 0-1, 0-0, 0-1) büntetőkkel
Dab.Docler: Lindström, Hegyi (1), Pozsgai, Metcalfe 2, MacSweyn (2), Magosi, Martinka, Varga (1), Papp V., Galanisz (1), Kiss Á. 1 (1), Tőkési, Lencsés, Azari 1, Pavuk, Virág, Kiss D., Szilassy, Jonkl. Vezetőedző: J. P. MacCallum.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.