Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Április 16. 09:12, szerda | Helyi sport
Forrás: www.kohászkézi.hu

Bronzért játszanak a lányok

Bronzért játszanak a lányok

Becsülettel küzdött, de túl sokat hibázott,így a fővárosi zöld-fehérek hétgólos győzelmét hozta a bajnoki elődöntő második, dunaújvárosi mérkőzése, így csapatunk a bronzéremért játszhat a bajnokság hajrájában.

A bajnoki elődöntő második mérkőzését játszotta tegnap a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt női együttese, mely a Ferencváros otthonában elszenvedett tizenkilenc gólos vereség után óvatos optimizmussal várta a fővárosiak elleni "visszavágót".

Nyert a jobb

Együttesünk nagyon fogadkozott, hogy talpra áll a fővárosi pofonból, s az első percekben még volt is okunk a bizakodásra, mert Bulath sorozatban lőtt találatainak köszönhetően csak egy góllal állt jobban a vendégcsapat (3-4). A folytatás viszont a vendégeknek sikerült jobban, akik több alkalommal is könnyedén játszották át a mieink védelmét, míg a túloldalon több technikai hiba miatt szomorkodhattunk, így a 11. percben kénytelen volt időt kérni Mátéfi Eszter vezetőedző (4-8). Ez valamelyest segített is a Kohászon, s a továbbra is remek lövő formát mutató Bulath vezérletével sikerült feljönni két találatra, melyet a huszadik percig tartani is tudott együttesünk (9-11). Ekkor jött egy újabb hullámvölgy a mieink játékában, akik két emberelőnnyel sem tudtak élni, s a hazai hibákat könyörtelenül kihasználta a vendégcsapat, mely Tomori góljaival meglépett együttesünktől, s az első meccshez hasonlóan ezúttal is ötfás előnyt szerzett a félidei szünetig (12-17).


A térfélcserét követő első tíz percben felváltva szerezték góljaikat a csapatok, vagyis a zöld-fehérek biztosan őrizték vezetésüket, s bár a mieink küzdőszellemével továbbra sem volt gond, a kulcspillanatokban rendre becsúszott egy-egy bosszantó hiba, így nem igazán tudtunk feljebb zárkózni. Egészen a 43. percig, mikor Ferling és Rádl találataival sikerült háromra csökkenteni a hátrányt, de túl sokáig ennek sem örülhettünk, mert azonnal jött a válasz, s újra öt gól volt a két gárda közti különbség (17-22). A továbbra is szenzációsan játszó Bulath Anita egymás után szerzett góljai az 50. percig tartották meccsben együttesünket, ám a fővárosiak másfél perc alatt szerzett három találata végleg szertefoszlatta a bravúrban reménykedők álmait (20-27). A meccs véghajrája már nem hozott túl sok izgalmat: a mieink továbbra is azért küzdöttek, hogy csökkentsék hátrányukat, de hiába lőtt végül tizenöt (!) alkalommal is a Fradi kapujába Bulath Anita, a fővárosiaknál több jó teljesítmény is akadt, így a vendégek végül 33-26-os sikerrel biztosították helyüket a bajnoki fináléban, míg a Kohász csapata a bronzéremért küzdhet tovább.

Felálltunk a padlóról

Nem volt elégedetlen együttese teljesítményével Mátéfi Eszter vezetőedző, aki érdeklődésünkre elmondta, hogy a Ferencváros megérdemelten jutott be a fináléba, ám csapatának is sikerült felállnia a padlóról az első meccsen elszenvedett nagy vereség után.
- Becsületesen küzdöttünk a mai napon, attól függetlenül is, hogy támadásban ezúttal is nagyon sokat hibáztunk, s ezt egy ilyen szintű csapat sajnos komolyan megbünteti. A Fradi megérdemelten jutott be a bajnoki döntőbe, ám az első meccshez képest mi i s sokat javultunk, s azt gondolom, hogy sikerült felállnunk a fővárosban kapott nagy pofonból. Nincs más hátra, minden erőnkkel a bajnoki bronzcsatára készülünk, mert hatalmas sikert jelentene, ha meg tudnánk szerezni a bajnokság harmadik helyét.

DKKA – FTC
26-33 (12-17)
DKKA: Csapó, Hosszu, Gera 1, Ferling 3, Takács D. 1, Bulath 15, Vincze 4. Csere: Vig (kapus), Rádl 2, Kopecz, Grosch, Vadász, Kővári, Ács. Vezetőedző: Mátéfi Eszter.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.