Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2010. November 09. 22:17, kedd | Helyi
Forrás: Szent Pantaleon Kórház

Cáfol a kórház

Cáfol a kórház

2010. november 8-án a TV2 Aktív című műsorában elhangzott egy riport, amely rendkívül kedvezőtlen színben tüntette fel a Szent Pantaleon Kórházat. A szenzációhajhász riportban egyoldalú, koncepciózus módon azt állították, hogy elmegy

A hölgy néhány hónapja már megkereste kórházunkat ügyvéd útján. Akkor még csak azt állította, hogy téves diagnózissal kezeltük, ugyanis ő nem pszichiátriai beteg. A kórház megkérdezte, milyen szakvéleményre alapozza az állítását, de erre nem jött válasz. Azt gondoltuk, ha a megkeresésben írtak szerint bíróság elé tereli a panaszát, akkor majd úgyis szakértő fogja megvizsgálni az esetet, és ennek állunk elébe. További levél azonban nem érkezett, vélhetően belátta, hogy per esetén nehezen állná ki egy objektív vizsgálat próbáját az állítása. Most pedig egy bulvársajtó-hírveréssel és botránykeltéssel próbálkozott.

A panaszos hölgy pszichiátriai kezelésében nem kizárólag a dunaújvárosi kórház vett rész, a diagnózist más intézetek is alátámasztották. A riportban említett időpontokban nálunk állt kezelés alatt, erről részletes dokumentáció áll rendelkezésre és a kezelésében részvett személyzet is pontosan emlékszik az esetre.

Az az állítás, mely szerint anyagi érdeke lett volna a kórháznak „csak papíron jelenlévő” beteg elszámolása a Társadalombiztosító felé, egyszerűen nem igaz. A teljesítmény volumenkorlát (TVK) miatt ugyanis csak bizonyos súlyozott betegszámig térít a biztosító, e felett nem. Az amúgy is alacsony TVK szintet a kórház kihasználja „valós” betegek gyógyítására, sőt, inkább az okoz problémát, hogy ennél több igény lenne, ezért halasztható ellátásoknál várólistáink is vannak. A járóbeteg ellátásban pedig rendre 30%-kal túllépjük a kifizetett szintet, tehát a többletteljesítmény itt sem eredményez többletbevételt.

Úgy gondolom, hogy a riport sok becsületes munkatársunk és egész intézményünk hírnevét rontotta le, emiatt jogi lépéseket fontolgatunk, -reagált a műsorban elhangzottakra Dr Mészáros Lajos főigazgató.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.