Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2011. Április 01. 00:24, péntek | Helyi
Forrás: Petőfi - Szóládi Zoltán

Comenius Team-értekezlet a Petőfiben

Comenius Team-értekezlet a Petőfiben

Az elmúlt időszak igencsak eseménydús forgatagát követően 2011. március 30-án, szerdán, Comenius Team-értekezletet tartott a Petőfi iskolában Maletáné Szabó Katalin project koordinátor.
Mint ismert, az alapfokú Alma Mater 2010-ben eredm

A Tempus Közalapítvány által koordinált RHYTHMS OF NATURE, azaz„A természet ritmusa” című pályázata 2012-ben zárul majd.

A team-értekezleten Maletáné Szabó Katalin értékelte az elmúlt időszakban elvégzett munkát a feladatterv tükrében, majd kitért a még elvégzendő feladatokra és a szervezés alatt álló Comenius hét eseményeire.

Elhangzott, hogy a vállalt és kapott feladatok közül elkészült az a Top 10 közmondás, szólás az időjárásról, amelyet el kellett küldeni a projectben résztvevő partneriskoláknak, hogy az összehasonlítás, illetve a gyűjtemények cseréje megtörténhessen. Szintén befejeződött az öt tipikus állat és növény ábrázolása térképekkel, transzparensekkel, mely a természeti környezet megfigyelésén alapult.

Folyamatban van „A karácsony régen és ma” ppt riportok és beszámolók készítése, a „Nyelvi lexikon” összeállítása, „A méhek tanulmányozása”, a „Biokertészkedés”, a „Napjárás megfigyelése”, az „Időjárás megfigyelése, hőmérséklet és csapadékmennyiség mérése” és az észtországi projecttalálkozó előkészítése. A 2012-es év egyik nagy feladata pedig a „Szemétszörny” elkészítése, valamint a Petőfiben megszervezendő projecttalálkozó lesz, amelyre már most el kell kezdeni készülődni.

Az elvégzendő feladatok folyamatosan haladnak, gyarapodnak, ezekről az aktuális témavezetők adtak kimerítő tájékoztatást. Közülük kiemelten érdekes lehet majd, amikor egy város környéki működő méhészetbe látogatnak el a tanulók.

A tervek szerint 2011. május 2-9. között Comenius hetet terveznek. Ezen, a megnyitó után kerül sorra az észtországi pályázat győzteseinek a repülőjegyek átadása (az utazó tanárok mellett hat tanuló is ingyen vesz részt Észtországban, a projektmunkában), majd egy kisebb gálaműsor következik, amelyet a Comenius foci kupa és egy Sárkányröptető verseny zár. Az est megkoronázása pedig a Comenius piknik lesz, ahol a petőfis szülőket látják vendégül az iskola diákjai és pedagógusai.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.