Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Június 12. 17:01, kedd | Belföld
Forrás: mti

Családbarát önkormányzat díjat hirdetett a Nagycsaládosok Országos Egyesülete

Családbarát önkormányzat díjat hirdetett a Nagycsaládosok Országos Egyesülete

Családbarát önkormányzat díjat hirdetett a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE), a civil szervezet a családok életét könnyebbé tevő kreatív ötleteket kívánja elismerni.

A NOE a díjakat olyan településeknek adományozza, amelyek koncepcióikkal, intézkedésekkel a családos közösségeket erősítik.

Az elismerésre a település nagyságától, a gazdasági forrásoktól függetlenül lehet jelentkezni, a pályázat beadásának határideje szeptember 15. - olvasható a csalad.hu oldalon kedden megjelent írásban.

A szervezet tájékoztatása szerint a szakmai elismeréssel járó kitüntetést októberben az Országházban vehetik át a nyertesek. A pályázatra minden - akár korábban már díjazott - önkormányzat jelentkezhet.

A pályázó önkormányzatoknak ismertetniük kell, milyen támogatást nyújtanak a friss házasoknak, az újszülöttek családjának, vagy hogy milyen a bölcsődei szolgáltatásuk. Arra hívták fel a figyelmet, hogy sok mindent lehet tenni a családok érdekében, és ezekhez a lépésekhez nem feltétlenül pénzre, sokkal inkább szervezésre, odafigyelésre van szükség.

A pályázatok elbírálásakor nagyságuk, lehetőségeik, adottságaik alapján vizsgálja az önkormányzatokat a NOE. A pályázat részleteiről a NOE honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.

Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke emlékeztetett arra, hogy először 2005. július 11-én, a népesedés világnapján adták át az elismerést. Úgy vélte, az első díjátadó óta a család értéke, a társadalomban elfoglalt helye ugyan változatlan maradt, de már más eszközökkel lehet ezt megőrizni.

Elmondta, hogy az Év családbarát önkormányzata 2018. címmel oklevelet, díjat kapnak a települések, és az elismerés logóját használhatják a levelezésükben.

A NOE elnöke hangsúlyozta, hogy a Magyarországot és egész Európát sújtó súlyos demográfiai helyzet miatt kiemelkedően fontos minden olyan program, szándék, intézkedés, amely a családok biztonságérzetét növeli azért, hogy merjenek gyermekeket vállalni - áll a csalad.hu cikkében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.