Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2011. Február 01. 17:35, kedd | Helyi

Csőtörés miatt forgalomkorlátozás az Aranyvölgyi úton

Csőtörés miatt forgalomkorlátozás az Aranyvölgyi úton

- Jelezték a ISD-Power Kft-ből, hogy sok a pótvíz-betáplálás,naponta 50 köbméter vízzel több folyik el, s el kezdtük keresni a csőlyukadás helyét– összegzi a tapasztaltakat S. Hegedűs Ambrus, távhőszolgáltatási üzemigazgatója a Du

A történet, ami kibontakozik, akár szokványos is lehetne, hiszen elöregedett a város távhő-vezeték rendszere, s rendszeresek a lyukadások, repedések. Most a szokásosnál is nagyobb feladat előtt állnak a DVCSH szakemberei, a Római városrész ellátásáért felelős egyik ágon találtak lyukadás, s a munkálatok érintik az Apáczai Csere János utcát, s az Aranyvölgyi utat is, ezzel még bonyolultabbá válik a javítás.

- A próba-feltáráson túl vagyunk, sajnos annak idején az útburkolat alá nem földet, hanem kavicsot tettek, így egy javításnál könnyen kifolyik az aszfalt alól a sóder, s életveszélyessé válhat támaszték nélkül az útburkolat. A tervezések és az egyeztetések után olyan döntés született, hogy meg próbáljuk félpályás útlezárással megoldani a hiba elhárítását. Minden engedély a birtokunkba került, a holnap reggel 10 órakor félpályás kolátozása lesz az Aranyvölgyi útnak, kezdődhet a vezeték feltárása és felújítása. Már felkészültünk a cserére. Az új vezetékeket beszereztük, egyeztettünk a kivitelezőkkel, s szó szerint éjjel-nappal folyhatnak a munkák. Üzemzavar van, minél előbb el kell hárítanunk.

Természetesen így sem megy minden egyik pillanatról a másikra. A vezetékeket viszonylag gyorsan ki tudják cserélni, de a technológiai szabályai a végső helyreállításhoz időt igényelnek. Nehezíti a helyzetet, hogy még nincs meg a hiba pontos helye,s csak a feltárást követően derül ki, hogy mekkora szakaszon korrodált a vezeték. Problémát okoz az is, hogy a burkolat alatt tömörítésül annak idején nem földet, hanem sóderréteget használtak, amely folyik a feltárás során így a közlekedés biztonsága érdekében a legnagyobb óvatosságra kell törekedniük. Ezért is elkerülhetetlen a forgalom korlátozása, remélik, hogy nem kerül sor a teljespályás útlezárásra és a forgalom-elterelésére. Amennyiben a hibás szakaszt sikerül minél előbb feltárni a következő a technológiai sorrend: Kiássák, feltárják a hibás szakaszt, kitakarítják a csatornát, lefektetik új vezetékszakaszt, festik,szigetelik, majd visszateszik a csatorna-fedlapokat. Erre egy speciális vízzáró, szigetelő réteget visznek fel, majd finom szemcsés földdel takarják be. Ötven centiméterenként töltik fel földdel és tömörítik, majd a fagyvédelmi réteg, s az útburkolatnak megfelelő vastagságú betonréteg következik, ennek legalább hat nap a kötési ideje, és utána jöhet csak az aszfaltozás, a burkolat mosása, takarítása, az útburkolati jelek felfestése.

Visszatérve a kiindulási pontra.

- Mi lesz a Római városrész hőellátásával? – ha elkezdődik a hibás távhő-vezeték cseréje az Aranyvölgyi- Apáczai utcánál?

Pikóné Perjési Irén , a DVCSH ügyvezezetője szerint nem lesz fennakadás:

- A munkálatok idején nem lesz szolgáltatás kiesés vagy korlátozás a városrészben. A városrész távhő-ellátásának csupán csak egyik betáplálása történik ezen a vezetéken,ennek kiesésével el tudjuk látni fennakadás nélkül a területet. Az úton közlekedők türelmét és megértését előre is köszönjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.