Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Szeptember 16. 16:50, szombat | Helyi

Csütörtökön kezdődik az őszi közgyűlési döntéssorozat

Csütörtökön kezdődik az őszi közgyűlési döntéssorozat

42 + 4 (zárt) napirendi pontot tárgyal most csütörtökön a közgyűlés. Szerepel döntés sportolóink kitüntetéséről, a stadionfejlesztés II.,üteméről a radari sporttelepről, a LIMES helyszínéről, okos pad kihelyezéséről, stb

A polgármesteri beszámolót követően elsőként a helyi rendeletalkotás/módosításokról szavaznak a képviselők. Új rendelet szabályozza az olimpiai részvételi jogot szerzett sportolóink jutalmazásáról, majd módosul a költségvetési és a helyi gazdálkodási és közbeszerzési rendelet.

A világörökségi LIMES programba konzorciumi tagként városunk is bekapcsolódik, ezért több döntést kell hozni. Dunaújváros három projektelemmel számol: a római castellum fogadóépülete, a castellum műemléki és tájrekonstrukciója és a római edényégető kemence védőépületének kialakítása. Egyúttal dönt a testület munkavégzéshez szükséges ajánlatkérésekről.
Sor kerülhet a Táborálláson övezeti besorolás módosítására jogszabályváltozás miatt.

A Modern Városok Program keretében megkezdődött a Radari Sporttelep fejlesztése, amelynek keretében oda bevezették a gázt, aminek a költségéről utólagosan dönteni kell, továbbá a beruházásokat felügyelő műszaki ellenőri feladatok ellátásáról is. Folytatódhat a stadionfejlesztés II. üteme, ami ugyancsak több testületi döntést igényel

Iván László képviselő indítványozta Steora „Okos Pad’ telepítését a város valamely közterületére. Egy ilyen pad az internet-szolgáltatás mellett a telefonok feltöltését is biztosítja a felhasználóknak.

Szabó Zsolt képviselő pedig azt indítványozta, hogy húsz tűzcsapra szereltessen ivó-kutat a város.

Közgyűlési döntés kell a mentőállomás kéréséhez, miszerint a tönkrement bejárati sorompó helyett újat kérnek a várostól. Két elektromos gépjárműtöltő oszlopott telepíthet városunk, amit szintén testületi szavazásnak kell megerősítenie.

Módosítani szükséges a DVG Zrt.-vel közfeladatok ellátására kötött keretszerződést átcsoportosítások végrehajtása érdekében, mert egyes feladatokra többet kell költeni, így például az illegális hulladékok eltakarítására.
Foglalkozik a testület a Dunaferr Sportegyesületnek nyújtott 50 milliós visszatérítendő támogatás, a Dunaújvárosi PASE 80 milliós kölcsöne további sorsával. A két szervezet vagy határidő-halasztást, vagy vissza nem térítendővé alakítást kér.

Több szerződésmódosítás ügye is a testület elé kerül. Egyik a diákétkeztetést végző Zalagast Kft.-é, mert egy kormányrendelet az iskolák fenntartói feladatait a Dunaújvárosi Tankerületi Központra ruházta. Módosul a nagy városi utak felújítására vonatkozó szerződés is, de csak annyiban, hogy a Vasmű út, Venyimi út felújítása átkerül a tavaszi hónapokra, hogy ne egyszerre terhelje a város közlekedését az összes nagy út felújítása. Várhatóan dönt a közgyűlést a Kossuth Lajos utca 2. - 10. számú épületek előtt a kandeláberek áttelepítésével együtt.

Számos ingatlan pályáztatásáról is dönt most a közgyűlés, mert vevő jelentkezett az iparkamarai épület önkormányzati tulajdonrészének megvásárlására, a Kenyérgyár úti volt hajléktalan szálló ingatlanára és ipari parki telkekre. Viszont a város is vevő Budai Nagy Antal úti telekrészre hogy ki lehessen bővíteni a Kandó Kálmán téri hajléktalan szállót. E témához tartozó további döntés a Magyar Mentőszolgálat Alapítvánnyal kötendő megállapodás, valamint az Útkeresés Segítő Szolgálat alapító okirata módosítása.

Végül zárt ülésen dönt a közgyűlés a „Dunaújvárosért Díj” adományozásáról, a Bölcsődék Igazgatósága Dunaújváros vezetőjének megbízásáról, a városunk területére tervezett Napelem-park új helyszínkijelöléséről és a DSZSZ Kft.-től megvásárolt és a DVCSH Kft-vel szemben fennálló követelés ügyében ügyvédi meghatalmazás és megbízási szerződés jóváhagyásáról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.