Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Március 04. 10:32, vasárnap | Helyi

Csütörtökön közgyűlés - 32 plusz 4 napirendi pont

Csütörtökön közgyűlés - 32 plusz 4 napirendi pont

A közgyűlés 2012. 03. 08.-án 9 órakor kezdődik a nyílt ülésen tárgyalandó 32 napirendi ponttal. Szerepel közöttük (ismét) a szociális szféra szűkítése, nem szerepel viszont a helyi autóbusz-vészmenetrend.

A közgyűlési meghívóban 32 napirendi pont nyílt ülésen való megtárgyalása szerepel, míg zárt ülésen döntenek a „Dunaújváros Közbiztonságáért” díj adományozásáról, a Fotótörténeti Alapítvány új kuratóriumáról, egyes önkormányzati többségi tulajdonú gazdasági társaságok vezető tisztségviselőinek, felügyelőbizottsági tagjainak jelöléséről és a DVG Zrt. és a CIB Bank Zrt. közötti tartozásrendezés ügyéről.
A nyílt ülésrész 32 napirendi pontját áttekintve feltétlenül említést érdemel, hogy a gazdasági és területfejlesztési bizottság legutóbbi ülésén tárgyalt (és ott további egyeztetés miatt levett) helyi autóbusz-vészmenetrend előterjesztése nem szerepel a programban. Kiemelendő továbbá, hogy lényegében változatlan tartalommal szerepel az az előterjesztés, amelyről a döntést elnapolta a legutóbbi közgyűlés.
A további tárgyalandó napirendi pontok között szerepel két helyi rendelet (alapellátás, panel-hőszigetelés támogatása) felsőbb jogszabályváltozás miatti újraalkotása, a város településszerkezeti terve és építési szabályzata vasműt érintő részei módosításának jóváhagyása, a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza szmsz-ének jóváhagyása, a kokszolói szabadidőpark bérletének meghosszabbítása, a Dunaferr SE és a „Dunaújváros Sportjáért” Közalapítvány támogatási kérelmeinek elbírálása, a Petőfi Sándor Általános Iskola „Rhythms of nature” című pályázatához részleges előfinanszírozás biztosítása.
Dönt a közgyűlés két megüresedett önkormányzati lakás felújítási tételeiről, a Fejér Megyei Területfejlesztési Konzultációs Fórum együttműködési megállapodásáról, az önkormányzati sportlétesítmények üzemeltetésére vonatkozó közbeszerzési felhívásról, a Dózsa György út 35. szám alatti tanműhely (Faktor-tanműhely) bérbeadásáról, a Dunaferr stadion rekonstrukciójához kapcsolódó szakértői feladatok biztosításáról, a Kulcs-Rácalmás szennyvízelvezető rendszer tervezésével, Dunaújváros hálózatához való csatlakozásának néhány kérdéséről, a polgármester és a főállású alpolgármester cafeteria keretéről.
Megválasztja a közgyűlés a Városüzemeltetési, Környezetvédelmi és Turisztikai Bizottság új külső szakértőjét és dönt a Fejér Megyei Szakképzés-szervezési Társulás (TISZK) támogatásának mintegy 15 millió forintos kiegézítéséről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.