Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Március 18. 09:29, hétfő | Helyi

Csütörtökön közgyűlés, 66 témában döntenek a képviselők

Csütörtökön közgyűlés, 66 témában döntenek a képviselők

Helyi rendelet születhet a Köztisztviselők Napjáról, döntenek többek között a DUDIK és a Rockmaraton támogatásáról, s településkép szabályainak módosításáról, szigorúbb CO2 kvóta a távhőszolgáltatást terhelő új szabályozás

A március 21-én 9 órára Cserna Gábor polgármester által összehívott városi közgyűlés nyílt ölésén 64 napirendi pont szerepel. Hagyományosan az előző közgyűlés óta történtek áttekintésével kezdődik a tanácskozás, majd helyi rendelet alkotására/módosítására kerül sor.

Hagyományosan július 1-je a Közszolgálati Tisztviselők Napja, ami korábban országosan az érintettek munkaszüneti napja is volt, ám ez megszűnt. Az új szabályozás lehetőséget ad arra, hogy az önkormányzatok az érintetteknek helyi rendeletben biztosítsák a szabadnapot. A közgyűlés most ebben is dönt. Módosítják a helyi szociális rendelet intézményekre vonatkozó előírásait, amely a térítési díjakra vonatkozik. Várhatóan csak a Családok Átmeneti Otthona esetében módosul a térítés mértéke a szociális helyzet arányában idén áprilistól. Módosítják az SZMSZ—t is, a várható lényeges változás az lehet, hogy az évenként esedékes közmeghallgatás ideje átkerül a tárgyév februárjának valamely napjára. A településkép védelméről szóló helyi rendelet – a tapasztalatoknak és jelzéseknek helyt adva – várhatóan számos részletében módosul, ha megszavazza a testület.

Számos városfejlesztési programmal is foglalkozik a közgyűlés, így a volt vidám parki terület fejlesztésére idén mintegy 400 milliót. a Kézilabda Akadémia 6 milliárd forint összegű kormányfinanszírozott fejlesztése (csarnok megújítása és további fejlesztések) két ütemben valósulhat meg, ami a várossal korábban kötött szerződés módosítását teszi szükségessé. A Világörökségi helyszínek fejlesztése körében a dunaújvárosi létesítmény kiviteli tervének készítőjéről dönt a közgyűlés. Járdák, lépcsők felújítása, közterületi padok rendelése, a Duna-parti kilátó környékének rendezése, a sportuszoda-felújítás pótmunkái fedezetének biztosítása is téma lesz.

Az idén június 12 – 15 között az alsó Duna-parton az egyetem hallgatói önkormányzata a DUDIK fesztivál, valamint az Entropy Event Kft a Szalki-szigeten július 8 – 14 között a Rockmaraton fesztivál rendezéséhez kérte az önkormányzat anyagi támogatását is, amelynek összegéről most dönt a testület. Szerepel a napirendi pontok között az idei Közbiztonsági Rendezvénysorozat, a DVG Zrt által szervezett Jazz Klub támogatási kérelme is,

A Dunaújvárosi Egyetemmel köt megállapodást városunk önkormányzata, hogy idén április elejétől 2020 március végéig (a Dózsa mozi felújításának ideje alatt) a filmvetítések az egyetem 350 férőhelyes előadótermében legyenek.
Í Városvédők Újtelepért Egyesület kezdeményezte, hogy az egykori újtelepi iskola (Jókai utca 19) egykori gondnoki lakását, hogy (a játszótér mellett) a városrész lakóinak közösségi- és rendezvény- teret alakíthassanak ki. A kérelemről a közgyűlésnek kell szavaznia.

Az Energo Vitem Kft. üzemelteti az 50%-ban önkormányzati tulakdunú Verebély úti gázmotoros erőműt, amely a város távhőszolgáltatásában vesz részt. Az erőműt terhelő CO2-kvóta díja a korábbi 20 millió forintról több mint négyszeresére (!) azaz 85 – 93 millió forintra emelkedett, amit a cég már nem tud kiegyenlíteni. A helyzetet bonyolítja, hogy a cégnek 31 millió 120 ezer forint lejárt önkormányzati adótartozása is van! A közgyűlésnek kell döntenie a megoldásra váró helyzetről.
A nyílt ülésen a testület számos szervezet, intézmény beszámolójáról és lejáró szerződés meghosszabbításáról, vagy módosításáról is szavaz.

A közgyűlés végül zárt ülésen dönt az idei „Dunaújváros Közbiztonságáért” díjak adományozásáról, továbbá az EHEP Nyrt törvényes működésének helyreállításával kapcsolatos tagi kölcsönkérelemről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.