Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Október 15. 08:38, hétfő | Helyi

Csütörtökön közgyűlés, pályázatok garmadája is téma lesz

Csütörtökön közgyűlés, pályázatok garmadája is téma lesz

átogatóközpont a Mondbach kúriában, arborétum-fejlesztés, Aquantis információs központ, Kandó Kálmán tér átalakítása, kerékpárút hálózat fejlesztése és hasonlók.Felszámolási eljárás indult a szennyvíztisztító ellen.

A közgyűlés hagyományosan a polgármesteri beszámolóval kezdődik, majd a sporttevékenységről, valamint a helyi építési szabályzatról szóló rendeletek módosítása és a helyi taxirendelet újraalkotása következik.

A továbbiakban 9 napirendi pontban a különféle pályázatokkal összefüggő döntéseket kell meghozniuk a képviselőknek. A három TOP-6.1.3-16 turizmusfejlesztési pályázat egyike Látogatóközpont kialakítását irányozza elő a Mondbach kúriában és a Baracsi úti arborétum fejlesztését. Ugyanebbe a csoportba tartozó másik pályázat mai helyén az Intercisa múzeum fejlesztését célozza meg. A harmadik pályázat az Aquantis Turisztikai Információs Központ megvalósításához kér támogatást.
A negyedik pályázati cél a Fenntartható városi közlekedlsfejlesztés keretében a Kandó Kálmán tér közlekedésbiztonsági fejlesztése 860 millió forint igénybevételével.
Az ötödik pályázat annyiban tér el az előzőektől, hogy azt már befogadták 620 millió forint összegben és a városi kerékpárút fejlesztésére kell fordítani az elnyert összeget.
A munkaerő mobilitását segítő pályázat egyik alprojektje a ruhagyári és a rév út rendbehozatalára igényel támogatást, míg a másik alprojekt a Budai Nagy Antal út felújításáról szól.
Az ipari parkok fejlesztését felölelő pályázat keretében a déli ipari park alap infrastruktúráját tervezi kialakítani a város pályázati támogatással.
Táborállás csapadékvíz elvezetését kívánja megoldani az önkormányzat a Környezetvédelmi infrasruktúra fejlesztéseket előirányzó pályázat révén, míg a munkaerő mobilitást támogató pályázat keretében a 62819 jelű út 6-os út és M6-os út közötti szakaszának felújítását irányozza elő.

Dunaújváros első évtizedének építészeti értékeit dolgozta fel sok éve Fehérvári Zoltán és Prakfalvi Endre városunk megbízásából. A mű értéke olyan, hogy a téma önálló, bővített és javított megjelentetését tervezi a Magyar Építészeti Múzeum. A közgyűlés a költséghez való hozzájárulásról dönt.

A Dunaújvárosi Szennyvíztisztító Szolgáltató Kft. ellen felszámolási eljárás indult! Eközben a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal ellenőrzése megállapította, hogy a DSZSZ Kft. nem rendelkezik a MEKH általi működési engedéllyel. Ezért a MEKH a szolgáltatás biztosítása érdekében egyrészt eltiltotta a DSZSZ Kft.-t az engedély nélkül végzett szolgáltatástól, másrészt közérdekű üzemeltető kijelöléséig a DVCSH Kft.-lássa el a DSZSZ Kft. feladatait. Eme rendelkezés részletes teendőit a közgyűlésnek kell meghatároznia.

Megkezdődött a Fabó Éva Sportuszoda nagy léptékű bontása a fel- és megújítás. Emiatt a sportuszoda üzemeltetéséről szóló, a DVG Zrt.-vel kötött szerződést meg kell szüntetni, ugyanakkor aktuális új feladat az uszoda területén felhalmozódott anyagok, ingóságok selejtezése, illetve kezelése, raktározása, ami várhatóan ugyancsak a DVG Zrt. feladata lesz,

Számos napirendi pont foglalkozik többek között lejáró szerződések meghosszabbításával, más szerződések aktuális módosításával, az Intercisa múzeum igazgatói pályázatának elbírálásával, a Corner Trade Kft. részére szolgalmi jog megadásával, illetve egy közterület elnevezésével.

Végül zárt ülésen dönt a testület a Szociális Munkáért – Díj adományozásáról és tagi kölcsön biztosításáról a DKKA Nonprofit Kft. részére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.