Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Október 09. 19:12, vasárnap | Helyi

Csütörtökön rendes közgyűlés

Csütörtökön rendes közgyűlés

Dunaújváros önkormányzata 2011. október 13-án rendes közgyűlést tart, amelyen 40 napirendi pont szerepel. Közölük hatról döntenek zárt ajtók mögött

Cserna Gábor polgármester 2011. október 13-án 9 órára összehívta Dunaújváros október havi rendes közgyűlését, amelyen – a meghívó szerint 40 napirendi pont megtárgyalása szerepel. Közülük hat előterjesztésről zárt ülésen dönt a testület. Utóbbiak közül kettő díj adományozása, három személyi ügy, egy pedig gazdasági jellegű téma.
A nyílt ülésen tárgyalandó témák közül jónéhány jogi pontosítás, aktualizálás, illetve aktualitását veszített közgyűlési határozat hatélyon kívül helyezése. E körbe sorolható a „Dunaújváros Egészségügyéért”, aSzociális Munkáért” és a „Pro Cultura Intercisae” díjakról szóló helyi rendelet újrafogalmazása.
Sokakat érinthet viszont a helyi szociális rendelet néhány szakaszának módosítása. Ezek egyike a nyugdijas korúak decemberben esedékes 5 – 5 ezer forintos támogatása, ami a város anyagi helyzete miatt átmenetileg felfüggesztésre kerülhet, ha így dönt a közgyűlés.A szociális és gyermekjóléti intézményekről szóló helyi rendelet módositása viszont keveseket érinthet. A javaslat csupán a Béke városrészi Makk Marci bölcsőde új szolgáltatásának (játszóház) jóváhagyását ígéri.
A város településszerkezetének módosításáról szóló javaslat országos döntésen alapulva kijelülné a városban a veszélyes ipari üzemek zónahatárait.
Dönt a közgyűlés néhány pályázaton való részvételről. Egyik a közoktatás területén informatikai fejlesztéseket tenne lehetővé. Másik az Árpádházi Szent ErzsébetIdősek Otthona felszereltségén javít szerény mértékbe, míg a harmadik béhány belterületi útszakasz felújítására irányul.
A különfréle pénzbeli támogatások ügyével is foglalkozik a közgyűlés. Az igen nehéz anyagi helyzet miatt 34 szervezet nem jutott a szerződésben rögzített időn belül a várt támogatáshoz. Az elmaradás 240 millió forint. E témakörbe tartozik több aalapítványi kérelem elbírálása (Penteléért Alapítvány, Kutató Diákokért Alapítvány, Szellemi Honvédelem Alapítvány, Egy Darab Gyepért Alapítvány, Nebuló XXI. Alapítvány).
Arról is dönt a közgyűlés, hogy miként vegye ismét önkormányzati tulajdonba az egykor a Dunaqua-Therm Rt.be apportált közművagyont. A változtatást az új közműtürvény teszi szükségessé. Téma lesz az idei első félévi csapadékvíz-elvezetés díjának rendezése is a DVCSH Kft.-nek.
Mivel megöresedik idén december 31-én a DVG Zrt. vezérigazgatói állása, várhatóan pályázatot ír ki az önkormányzat az állás betöltésére. A pályáztatásról a közgyűlés dönt.
Lemondott megbízatásáról a Városüzemeltetési Környezetvédelmi és turisztikai bizottság egyik külső tagja. Helyére új tagot választ a közgyűlés.
Két ajánlat érkezett a Pentele Kártya megvalósíthatósági tanulmányának elkészítésére. A testület dönt arról, hogy melyik ajánlatot fogadja el.
Drágának tartja az önkormányzat a sportlétesítmények üzemeltetésének havi 22 millió + áfa díjért. Ezért közbeszerzési eljárást kezdeményez és ajánlati felhívást tesz közzé.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.