Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2011. Szeptember 06. 09:35, kedd | Helyi

Csütörtökön rendkívüli közgyűlés

Csütörtökön rendkívüli közgyűlés

Rendkívüli közgyűlést hívott össze Cserna Gábor polgármester 2011. szeptember 8-án 9 órára. A képviselő-testület hat témáról tárgyal és hoz döntést.

Csütörtökön rendkívüli közgyűlés

Rendkívüli közgyűlést hívott össze Cserna Gábor polgármester 2011. szeptember 8-án 9 órára. A képviselő-testület hat témáról tárgyal és hoz döntést.


Vélhetően a legfontosabb ügy a 6. napirendi pontként tárgyalandó téma, amely a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna-, Hőszolgáltató Kft. KEOP-2011-5.4.0 pályázatához árhatósági és tulajdonosi hozzájárulás megadására címet viseli.
A hőszolgáltató cég a pályázat révén 200 millió forint fejlesztési támogatást kíván elnyerni ugyanekkora önrész vállalása mellett. A pályázat egyik feltétele kiköti, hogy a fejlesztési támogatásból eredő megtakarítást vissza kell juttatni a fogyasztókhoz. Evégett biztosítani kell a könyvelés átláthatóságát és tulajdonosi, valamint árhatósági garanciát is biztosítani kell. E kettőt a többségi tulajdonos önkormányzat tudja garantálni, amely egyben árhatósági szerepkört is betölt. E garanciákat a pályázónak (DVCSH Kft.) hiánypótlásként szeptember 8-ig kell becsatolni.
A másik, hasonló fontosságú döntés lesz az, ha drogambulancia számára helyiséget biztosít ingyenesen Dunaújváros önkormányzata. A kezdeményező a Magyar Református Egyház, illetve annak ráckeresztúri drogterápiás otthona. Cserna Gábor polgármester támogatásával sikerült alkalmas helyet is találni. Ez az óvárosi (Petőfi Sándor utca 1. sz.) orvosi rendelő jelenleg üres földszinti helyisége. Amennyiben a közgyűlés hozzájárul a helyiségcsoport díjtalan átengedéséhez, ott nyílhat meg városunk mindeddig hiányolt drogambulanciája a református egyház működtetésében. További feltétel megfelelő együttműködés kialakítása a Szent Pantaleon Kórházzal.
A tanévkezdéssel kapcsolatos az első napirendi pont, amely a középiskolák első osztályainak számát véglegesíti a beiratkozásoknak megfelelően. A Kereskedelmi Vendéglátó Középiskola egy, a Hild József Szakközépiskola két osztállyal többet indít(ott) a tervezettnél, míg a Bánki, a Rosti, a Rudas egy-egy, a Lorántffy kettő, a Dunaferr szakközépiskola pedig négy osztállyal indított kevesebbet a tervezettnél. Így összesen 68 elsős középiskolai osztályban kezdődött el a tanítás Dunaújvárosban.
Módosítani kell Dunaújváros költségvetését a Kereskedelmi és Vendéglátó iskola önkormányzati intézménnyé válása miatt. A döntés adminisztratív jellegű, csak az iskola állami támogatásának a költségvetésbe illesztését jelenti.
Ugyancsak adminisztratív döntés, hogy a polgármesteri hivataltól elkülönülő törzskönyvi számot kell bejegyeztetnie Dunaújváros önkormányzatának. Erre azért van szükség, mert az iskolatej támogatáshoz más nyilvántartást ír elő a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal.
Végül arról is dönt a testület, hogy benyújtson-e támogatási kérelmet az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe jutott települések támogatására létrehozott alaphoz. Egy rendelet ugyanis erre lehetőséget biztosít, a partcsúszás pedig rendkívüli kiadás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.