Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Február 14. 21:12, vasárnap | Helyi

Csütörtökön: sport-díjak átadása, közgyűlés, idei költségvetés jóváhagyása

Csütörtökön: sport-díjak átadása, közgyűlés, idei költségvetés jóváhagyása

Összehívta csütörtökre (2016. 02. 18.) a város közgyűlését Cserna Gábor polgármester, amelyen átadja a Dunaújváros Sportjáért díjakat, döntenek 48 ügyben a nyílt és 2-ben zárt ajtó mögött.

A "Dunaújváros Sportjáért" díjak átadását követően kezdi meg munkáját a közgyűlés.

A szokásos polgármesteri beszámolót követően az első igazán fajsúlyos napirendi pont Dunaújváros idei költségvetésének elfogadása, valamint annak helyi rendeletben megszövegezett változatának jóváhagyása követ. Visszatér a közgyűlés a tavalyi költségvetéshez is, jelesül a múlt év utolsó időszakában hozott közgyűlési döntések és egyéb, a múlt évi költségvetést érintő változások átvezetése érdekében.
A továbbiakban helyi rendeletet alkot a közgyűlés annak érdekében hogy legyen mód azok munkájának elismerésére, akik az írott, vagy az elektronikus sajtóban hiteles írásaikkal, műsoraikkal hozzájárultak Dunaújváros értékeinek bemutatásához, a lakosság informálásához.
Módosít négy helyi rendeletet a testület, így a gazdálkodás rendjéről szólót, a város lakásrendeletét, főként a szakember-lakások körének bővítése érdekében, de sor kerül a sportlétesítmény bérleti díjak pályázati rendszerének igazítására és az egészségügyi alapellátásról szóló rendeleten át kell vezetni az utcák, terek névváltoztatásait.
Hálás feladat hárul a közgyűlésre az egyetem rektorának és kancellárjának kérésére, amely indítványozza a korábban közüzemi tömbként számon tartott városterület elnevezését Egyetemvárosnak.

Módosítja a közgyűlés három városi intézvény és két közalapítvány alapító okiratát. A Zalka Máté utcai tagóvoda elnevezését kérelemre Eszterlánc óvodának tervezik módosítani, amit az alapító okiraton is át kell vezetni.
A Dunaújvárosi Gazdasági Ellátó Szervezet alapító okiratát, valamint a Bölcsődék Igazgatósága Dunaújváros alapító okiratát egy tavaly módosított NGM rendelet államigazgatási kódbesorolása miatt kell módosítani. Ez alkalmat kínál arra, hogy az intézményen kívüli gyermekétkeztetés is szerepeljen az utóbbi intézmény tevékenységei között, mert így megoldható lesz rászoruló gyermekek szünidei étkeztetése.
Az új PTK hatálybalépése következtében új szabályoknak kell szerepelniük a közalapítványok alapító okirataiban, hogy továbbra is közalapítványok maradhassanak. Ezért szükséges módosítani a „Dunaújvárosiak Életéért” Közalapítvány, valamint az „Egészségkárosodott emberekért” Alapítvány alapító okiratát.
Tavaly első alkalommal adott helyet Dunaújváros a Rockmaraton Fesztiválnak. A szervezők idén is nálunk, a Szalki szigeten kívánják megrendezni a fesztivált július 8-17. között és hozzájárulást kérnek városunktól a rendezés költségeihez. A testület dönt ennek összegéről és feltételeiről.

Az előző közgyűlés döntött arról, hogy városunk részt vesz a szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése című. pályázaton. Most arról dönt a testület, hogy a pályázaton szerepeltethető intézményeknél (Jószolgálati Otthon, ESZI, Útkeresés Segítő Szolgálat) mely fejlesztések lehetnek esélyesek, egyúttal dönt arról, hogy mely tervezőktől kér ajánlatot a szükséges tervek elkészítésére.
Tavaly szeptemberben döntött a közgyűlés a „Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése” című pályázaton való részvételről.
Most a pályázat benyújtásáról dönt a testület. Az egyik remélt fejlesztés a Makk Marci Bölcsőde tagintézmény, valamint a Dunaújvárosi Óvoda három tagóvodájának (Aprók Háza, Napsugár és Csillagvirág Tagóvoda) energetikai felújítása és korszerűsítése a meghatározott projekt főösszeg mértékéig, amely összesen 577 millió forintig terjedhet. .
Új, nagyobb telephelyet jelöl ki a közgyűlés a pedagógiai szakszolgálatnak a kibővült feladatkör miatt, és mert a Móra iskolának szüksége van a szakszolgálat által eddig használt helyiségre.

Dunaújváros MJV 2013-ban csatlakozott a Magyar Limes Szövetséghez (továbbiakban Szövetség), amely a „Duna menti nemzetközi UNESCO Világörökség „Római Birodalom határai” projekt projektgazdája. A Szövetség már elkészítette az Országosárosunk három éve csatlakozott a Magyar Limes Szövetséghez, amely a „Duna menti nemzetközi UNESCO Világörökség „Római Birodalom határai” projekt projektgazdája. Mivel városunk érdekelt a Duna-menti turizmus fellendítésében, dönt a testület a projekt támogatásának mértékéről és egy turisztikai menedzsment létrehozásáról.

Végül zárt ülésen dönt a közgyűlés a Dunaújvárosi Főiskola – Dunaújvárosi Kézilabda Akadémia Nkft. Dunaújváros Pálhalma Agrospeciál SE részére történő kölcsön visszafizetési határideje módosításának jóváhagyására, valamint egy jogi képviselő megbízására, aki egy folyamatban levő ügyben az önkormányzatot képviseli a Székesfehérvári Törvényszéken.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.