Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Január 18. 13:32, csütörtök | Helyi

Diákolimpia házigazdája lesz (részben) Dunaújváros

Diákolimpia házigazdája lesz (részben) Dunaújváros

Megkezdték idei működésüket az önkormányzati bizottságok. A gazdasági 39 témát tárgyalt, köztük megszavazott 700 ezer forint támogatást a diákolimpiának, amely városunkba hozza egy népszerű verseny döntőjét.

A gazdasági és területfejlesztési bizottság szerdán (január 17-én 39 napirendi pontot tárgyalt. Elsőként a helyi szociális rendelet módosítás-tervezetét támogatta, amely az újabb törvényi módosításokat vezette át és a rendeletbe illesztette az időskorú dunaújvárosiak évi két alkalommal történő módosítását. A végső döntést ebben és más témákban a jövő csütörtöki közgyűlés hozza meg.

Csaknem húsz korábbi önkormányzati támogatás utólagos elszámolását hagyta jóvá a testület, meghosszabbított néhány, a közeljövőben lejáró szerződést és hozzájárult önkormányzati területen kisebb közműtelepítést.
Támogatta 700 ezer forinttal az idei diákolimpia megrendezését, amelyben Dunaújváros is érintett lesz. Az egyik legnépszerűbb verseny, a Játékos Sportverseny Döntőjét ugyanis itt rendezik meg március 3-án és 4-én. Ezen az általános iskolák alsó négy osztályos fiai és lányai együtt vesznek részt az iskolai csapatokban.

Tavaly az év vége előtt beszámoltunk arról, hogy a Szent Pantaleon Kórház szülészeti és újszülött osztálya egy – a mai kor színvonalának megfelelő újszülött élesztő- és melegítő asztalt szerzett be több jótékonysági akció bevételének terhére. Cserna Gábor polgármester akkor ígéretet tett arra, hogy a vásárláshoz szükséges, de még hiányzó összegrészt a város önkormányzata kipótolja majd (nyitó képünk).Ilyen előzményt követően került a bizottság elé a javaslat 546 ezer 370 költségvetési forrás biztosítására, hogy az újszülött élesztő-asztal + életjel-monitor ára (1 millió 998 ezer 980 forint) kiegyenlíthető legyen. A Fidesz Dunaújvárosi Szervezete adventi forralt bor és tea árusítása 392.5700, a kórház jótékonysági bálja 620.000,.a jótékonysági futás 340.040 forintot hozott össze amit egy magánszemély (Hingyi László) százezer forinttal toldott meg. Így jött össze csaknem másfél millió forint, amit kipótol az önkormányzat, ha a közgyűlés is egyetért a javaslattal.

Három éve önkormányzati tulajdon a Duna-menti csónakház. Amit az önkormányzat felújított az előtte lefő stéggel (úszómű) együtt. Ám az úszóműnek előírás szerinti engedéllyel kell rendelkeznie. Az engedélyezési eljárás költsége bruttó 4 millió 872 ezer forint. Azösszeg biztosítását támogatta a bizottság.

Saját hatáskörben, de a dunaújvárosi sportolók jutalmazására vonatkozó helyi rendelet alapján juttat 25 ezer forintot Szántó Annának, 75 ezer forintot Vince Ákosnak és 37 ezer 500 forintot edzőjüknek, Halász Tibornak. Sportolóink múlt év végi jutalmazásakor derült ki, hogy a nevezett két sportoló Gumiasztal sportágban bajnoki helyezést ért el, ám a Kohász SE elnöke ezt késve hozta az önkormányzat tudomására. A döntés tehát utólagos korrekció.

%%%%%%%%%%%%

A január18-ra meghirdetett rendkívüli közgyűlés nyílt napirendi pontjának, az Arany János Általános Iskola tornaterme pályázati forrásból történő felújításának megtárgyalása elmaradt. Cserna Gábor polgármester ugyanis bejelentette: még további egyeztetésre van szükség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.