Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Október 26. 21:28, szerda | Helyi

Díjat kapott kórházunk

Díjat kapott kórházunk

A legjobbnak bizonyult a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet a hazai egészségügyi ellátóknak, orvosoknak, háttéripari cégeknek meghirdetett versenyen a városi és kis fővárosi kórházak kategóriájában.

Az elismerés csapatmunka eredménye.

Az elmúlt évek munkájának gyümölcs érett be azzal, hogy Kiváló Városi Kórház díjat nyert a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház, amely egyben a Semmelweis Egyetem gyakorlókórháza. A városi kórházak között nagy ágyszámmal, sok profillal működik az intézmény, s jellemzően a nem kis feladattal járó, nehéz szociális körülmények között élő lakosságot látja el. A kórház gyógyító szakmai színvonala egyenletesen jó, a szolgáltatások minősége figyelemre méltó, valamint kiemelkedően fejlett és színvonalas az infrastruktúrája.

Az intézményi munka szabályozottsága kiemelkedő, beleértve a betegek szövődményeinek dokumentálását, a minőségbiztosítási rendszert, az ellátás során keletkezett adatok tárolását.
A kiválósági díjat a Figyelő hetilap és a Medicina TOP évkönyv szerkesztősége hirdette meg egészségügyi szolgáltatóknak, orvosoknak és a háttériparban tevékenykedő cégeknek. A szakmai és tudományos szervezetekkel együtt kidolgozott pályázati kérdőíveken a gyógyítással kapcsolatos szakmai aktivitás mérhető minőségi szempontjait, a gazdasági teljesítményeket vették figyelembe, majd a zsűri ez alapján alakította ki a rangsort. A zsűri tagjai voltak: prof. dr. Kovács Árpád, a Magyar Közgazdasági Társaság elnöke, Nógrádi Tóth Erzsébet, a Medicina TOP évkönyv alapító főszerkesztője, dr. Velkey György, a Magyar Kórházszövetség elnökhelyettese, prof. dr. Fülesdi Béla, a Magyar Orvosszakmai Kollégium elnöke, dr. Oberfrank Ferenc, a MOTESZ ügyvezető elnökségi tagja, prof. dr. Boncz Imre, a PTE tanszékvezetője. A kiválóság díjakat dr. Mészáros János, az EMMI egészségügyért felelős helyettes államtitkára adta át október 22-én, pénteken Budapesten.

„Az intézményünk által elnyert Kiváló Városi Kórház díj csapatmunka gyümölcse”, hangsúlyozza dr. Mészáros Lajos, a dunaújvárosi kórház főigazgató-főorvosa, jelezve, hogy az elismerés megkoronázása az elmúlt öt-hat év munkájának. A főigazgató emlékeztet arra, hogy 2010-11-ben milyen mértékű gazdasági és erkölcsi válsághelyzetet kellett kezelni az intézményben, és ma már látható, hogy az eltelt időszakban hová jutott a kórház:

– A fenntartó Állami Egészségügyi Ellátó Központ által nyilvánosságra hozott összehasonlító statisztikákban, amely a szakmai és a gazdasági működés különböző mutatói alapján állít fel sorrendet az intézmények között, s itt jó eredményekkel szerepelünk. A közelmúltban nyertük el a Semmelweis Egyetem Gyakorló Kórháza címet, amely szintén komoly elismerés kórházunknak. Eredményeinket egyrészt az igényes szakmai munkának, osztályvezetőink, orvosaink és szakdolgozóink elkötelezettségének, a hatékony gazdálkodásnak, a betegközpontúság felé történő erőteljes törekvéseinknek köszönhetjük. Másrészt annak a támogatásnak, ami a fenntartó ÁEEK és a korábbi fenntartó helyi önkormányzat részéről jelenleg is megnyilvánul, s nem utolsósorban pedig a térségünket képviselő lobbi erők hatékony működésének – összegzi dr. Mészáros Lajos, milyen tényezőknek köszönhető a dunaújvárosi kórház újabb szakmai elismerése, s ezúton is minden szereplőnek köszöni a hozzájárulását az intézmény sikereihez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.