Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Augusztus 09. 05:49, szombat | Helyi

DKKA: könnyed siker

DKKA: könnyed siker

Válogatottak nélkül is simán ment.

Könnyed sikert aratott válogatottjait nélkülöző együttesünk péntek délután a Mosonmagyaróvár ellen. Mátéfi Eszter csapata végig vezetve, 34-22-re győzte le a legjobbjait szintén nélkülöző vendégeket a Dunaújvárosi Sportcsarnokban.

Újabb felkészülési mérkőzést játszott ma délután a DKKA felnőtt női kézilabda csapata, mely ezúttal a Mosonmagyaróvár ellen húzott szerelést a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. Mátéfi Eszter együtteséből hiányzott a magyar válogatott "A" keretébe beválogatott Bulath Anita és Vig Vivien, valamint a "B" csapatba meghívott Azari Fruzsina, illetve Vincze Melinda is, de igaz volt ez a vendégekre is, akiktől hárman hiányoztak válogatott kötelezettségeik miatt.

Könnyed siker

Ez láthatóan jobban megviselte a fiatal mosonmagyaróvári együttest, mint a Kohász gárdáját, hiszen hiába szerezték a vendégek a mai edzőmeccs első találatát, hamar kiderült, hogy nincs egy súlycsoportban a két együttes. A 8. percben már időt kellett kérnie a látogatóknak (6-2), de ez sem sokat segített rajtuk, mert a Mátéfi-csapat továbbra is könnyedén szerezte góljait, s ekkor még az is belefért hazai oldalon, hogy a vendégek többször is megtalálták a rést a Kohász védekezésén (12-6). Annak viszont mindenképpen örülhetett a dunaújvárosi szakvezetés, hogy a gólszerzésből a csapat minden játékosa kivette a részét, így a félidei szünetre magabiztos, 19-13-as előnnyel vonulhatott együttesünk.
A térfélcserét követően komolyan szigorított védekezésén a Kohász, mely levegőhöz jutni is alig engedte ellenfelét, s Berta, Hosszu és Gera góljainak is köszönhetően már a 41. percben megvolt a "tíz közte" (24-14). Az egyre inkább elbizonytalanodó vendégek a 48. minutumban tudtak csak másodszor betalálni a félidőben, ám ekkor már csak az lehetett a céljuk, hogy elkerüljék a kiütést (28-15). Mátéfi Eszter bátran nyúlt fiatal játékosaihoz is, akik a véghajrában is tartották a két gárda közti méretes különbséget sőt, több szép megoldással is meg tudták örvendeztetni a mérkőzést megtekintő körülbelül száz nézőt. A mieink végül nagyon simán, 34-22-re nyerték újabb edzőmeccsüket, s jó hangulatban készülhetnek tovább a bajnoki szezon kihívásaira.

Viszontlátott elemek

A mérkőzés után érthetően jókedvűen nyilatkozott Mátéfi Eszter vezetőedző is, aki egyértelműen elégedett volt a pályán látottakkal.
- Válogatottjaink nélkül álltunk ki a mai mérkőzésre, mely véleményem szerint igen hasznos volt mindkét gárda számára. Arra kértem a csapat tagjait, hogy minél többet adjanak vissza abból, amit a héten gyakoroltunk, s nagy örömömre ebből támadásban, valamint védekezésben is sok elemet láttam viszont. A játékosok is nagyon jó szellemben álltak a mérkőzéshez, így egyértelműen elégedett lehettem a ma látottakkal.

DKKA - Mosonmagyaróvári KC SE
34-22 (19-13)
DKKA: Triffa – Berta 3, Ferling 6, Kamper 4, Takács D. 3, Gera 7, Hosszu 7. Csere: Nagy É. (kapus), Rádl, Khouiled 3, Hanusz, Ács, Takács B., Sánta 1. Vezetőedző: Mátéfi Eszter.

Címkék: DKKA, kézilabda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.