Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. November 09. 20:46, péntek | Helyi sport
Forrás: kohaszkezi.hu

DKKA: szombaton EHF Kupa mérkőzés

DKKA: szombaton EHF Kupa mérkőzés

Az EHF Kupa selejtezőjének harmadik körében a spanyol bajnok Super Amara Bera Bera lesz a Dunaújvárosi Kohászellenfele szombaton 17 órakor a Dunaújváros Sportcsarnokban.

A nem túl kedvező bajnoki nyitányt követően végre visszatalált a győzelem útjára felnőtt együttesünk, mely amellett, hogy az Eger és az MTK elleni bajnokiját is simán nyerte, kettős győzelemmel jutott tovább a svájci Spono Eagles csapatán is az EHF Kupa selejtezőjének második körében. György László tanítványaira a hétvégén azonban lényegesen nehezebb feladat vár, ugyanis a nemzetközi kupasorozat selejtezőjének harmadik fordulójában a spanyol bajnok Super Amara Bera Bera együttese ellen kell bizonyítania felnőtt együttesünknek.

A szombat délután öt órakor kezdődő dunaújvárosi odavágó előtt nehéz megjósolni az esélyeket. Az biztos, hogy a mieink szombati vendége több spanyol válogatott mellett négy brazil, egy argentin és egy kubai játékost tud csapatában, s jelenleg a második helyen áll hazája bajnokságában úgy, hogy eddig lejátszott nyolc meccséből hatot megnyert, s egy döntetlen mellett egy alkalommal szenvedett vereséget. a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia szakvezetője, György László azonban nem a foglalkozik az esélyekkel, vezetőedzőnk számára most az a legfontosabb, hogy a lehető legjobban felkészüljenek ellenfelükből, s maximális fegyelemmel hajtsák végre a kigondolt taktikát a párharc szombati felvonásán.

- Nem szeretnék most az esélyekkel, a remélt eredménnyel foglalkozni, mert az biztos, hogy a továbbjutás sorsa jövő hét vasárnap idegenben dől majd el. Az biztos, hogy egy nagyon nehéz párharc vár ránk, szóval mindkét mérkőzésen jó teljesítményt kell nyújtanunk ahhoz, hogy legyőzzük a spanyolokat. A Bera Bera játékosai kiválóak az egy-egy elleni párharcokban, a labda nélküli mozgásokat is nagyon jól csinálják, szóval a védekezésünknek még stabilabbnak kell lennie, mint az elmúlt időszakban. Fontos lesz az is, hogy milyen lesz a beálló körüli védekezésünk, illetve a támadójátékunknál minimálisra kell csökkenteni a technikai hibák számát, mert a rendkívül gyors spanyolok ezeket azonnal megbüntetik, s mivel a középkezdésből is azonnal rohannak a vendégek, ezért a visszarendeződésünkre is oda kell figyelnünk. Minden pozícióban jó játékosokkal rendelkeznek, szerdán a Granollers ellen nyertek 28-27-re, jelenleg ez a legjobb felvételünk, ami van róluk, igyekszünk maximálisan felkészülni belőlük, s a lehető legjobb formánkat mutatni a szombati odavágón.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.