Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Július 29. 07:11, vasárnap | Bulvár
Forrás: MTI

Doktor vécé: pulzust, testhőt, tömeget is mér

Doktor vécé: pulzust, testhőt, tömeget is mér

Sokatmondó a legújabb német vécé: nemcsak beszélni tud, hanem meg is méri használója tömegét, testhőmérsékletét, szívritmusának szaporaságát, elkészíti EKG-ját, kielemzi vizeletét és minderről szóban tájékoztatja.

"Ön 72 kilogrammos, EKG-ja normális, de gond lehet a veséjével. Kérem, ellenőriztesse vércukorszintjét!" - hallhatja a diagnoszta vécét használója. Az újdonság kifejlesztésében egész csapat orvos és mérnök működött együtt. A vécé látszatra "mezei", mármint szokványos külcsínű, ám az ülőkében egész sor érzékelő van. A vizeletet külön edénybe gyűjti, és utána számítógéppel elemzi.
A "Doktor vécé" - legfőbb atyja, a 31 éves Lars Grossmann informatikus szerint - remekül használható idősotthonokban, kórházakban, mert kiváltja a rutinvizsgálatokat. Még nem tudni, hogy mikor kerül kereskedelmi forgalomba, ára 1300 euró körül várható. A fejlesztés költségeit részben a német pénzügyminisztérium állta - adta hírül az austriantimes.at című osztrák honlap.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.