Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Március 30. 22:47, szerda | Helyi sport

Döntetlen az ETO ellen

Döntetlen az ETO ellen

Nem kezdett jól, de végig óriásit küzdött, s bravúros, 27-27-es dönteltent ért el a Győr elleni rangadón együttesünk, mely a pontszerzésnek köszönhetően a harmadikhelyen végzett az alapszakaszban.

A világ egyik legjobb csapata, a bajnoki listavezető Győr ellen fejezte be az alapszakasz küzdelmeit ma este akadémiánk felnőtt együttese. Zdravko Zovko tanítványai elszántan várták a sportcsarnokban megrendezett összecsapást, s bár az esélyek egyértelműen a zöld-fehérek mellett szóltak, együttesünk a bravúr reményében vágott neki a találkozónak.
Mely nem pont úgy kezdődött, ahogy azt elterveztük, mert hiába szerzett hamar vezetést Bulath Anita, a vendégek három találattal válaszoltak, nagyrészt annak is köszönhetően, hogy több labdát is elszórtak a mieink (1-3).

Ugyan Takács Dusmáta és Triscsuk Krisztina felhozta egyre a Kohászt, két újabb könnyű labdával rohanták le a mieinket a vendégek, s a nyolcadik percben már 3-6-os állást mutatott az eredményjelző. Kézilabdázóink azonban komolyan gondolták a meglepetést, Oguntoye hetest, majd ziccert védett, a túloldalon Bulath és Takács villant, s újra csak egy volt a mieink hátránya (6-7).

Az egyre keményedő csata első kiállítását Brosch szedte össze a 16. percben, s a fórral remekül élt együttesünk, mely a 17. percben azari góljával egalizált, majd amikor a Kovács Anna is betalált, időt kellett kérnie Ambros Martinnak, mert újra átvette a vezetést a Kohász (10-9). A rövid pauza egyáltalán nem zavarta meg a mieinket, akik továbbra is hatalmasat küzdöttek, remek védekezésük ellen többször is tanácstalan volt az ETO, míg Kovács Anna a zöldek kapuja előtt remekelt (12-10).

A vendégek persze igazolták klasszisukat, elég volt egy-két kisebb hiba a hazai oldalon, s azonnal egalizáltak, de erre is volt válasza a DKKA játékosainak, akik Kovács, Azari és Bulath újabb találataival kétgólos, 15-13-as előnyt harcoltak ki a félidei szünetig.

A térfélcserét követően ott folytatta csapatunk, ahol abbahagyta, Oguntoye védései után Azari, majd Kovács mattolta a csereként beállt Gimsböt, s a 33. percben már négy góllal, 17-13-ra vezetett a Zovko-csapat. A vendégeket láthatóan meglepte a mieink ellenállása, s csak Bulath Anita kiállítása alatt voltak képesek rendezni soraikat, igaz ezt nagyon jól tették, mert megfelezték hátrányukat (18-16). Ahogy kiegészült a Kohász, újra sikerült valamelyest meglépnie vetélytársától, de Bulath Anita második kétperce után fölénybe került az ETO, s mikor feljöttek egyre a vendégek, Zdravko Zovkonak kellett magához rendelnie tanítványait (20-19).

A mesteri eligazítás olyan remekül sikerült, hogy a következő percekben ismét átvette az irányítást együttesünk, mely továbbra is kiválóan védekezett, s mivel a túloldalon nem tudtak mit kezdeni Kovács Annával a vendégek, a 47. percben 23-20-as hazai előnynek örülhettünk. Ekkor Horváth Bernadettet küldték ki pihenni a játékvezetők, s ahogy korábban, úgy ezúttal is élt létszámfölényével az ETO, ám hiába jöttek fel ismét egyre a vendégek, ahogy kiegészült a DKKA, Vincze Melinda villant, s az 54. percben megint két góllal álltunk közelebb a sikerhez (25-23).
Ekkor már nagyon meleg volt a győriek helyzete is, mert egy esetleges vereséggel elúszott volna a korábban még biztosnak gondolt első helyük. A vendégek sajnos a mieink két eladott labdájából gyorsan egyenlítettek is sőt, ha Oguntoye nem védi Amorim ziccerét, akát a vezetést is átvehette volna a győri csapat. Mindössze két perc volt hátra, amikor Vincze Melinda ismét előnyhöz juttatta a Kohászt, s miután Oguntoye Löke ajtó-ablak helyzetét is védte, azért támadhatott csapatunk, hogy végleg eldöntse a találkozót. Sajnos Takács Dusmáta ziccerét védeni tudta Grimsbö, majd az ellentámadásból Kovacsics egyenlített, s bár az utolsó másodpercekben még Kovács megszerezhette volna a győztes gólt, de Grimsbö újra hárított, így 27-27-es döntetlennel ért véget az összecsapás.

A lefújás pillanatában azonban így is megérdemelten járhattak örömtáncot a Kohász kézilabdázói, akik hatalmas bravúrt értek el, s a pontszerzésnek köszönhetően végül a harmadik helyen fejezték be az alapszakasz küzdelmeit, ami azt jelenti, hogy a bajnoki negyeddöntőben a Debrecen ellen léphetnek majd pályára. A mérkőzést követően elégedett volt csapata teljesítményével Zdravko Zovko vezetőedző is, aki csak a véghajrában kihagyott két ziccer miatt volt egy kicsit bosszús.
"Ez a mérkőzés is megmutatta, hogy milyen erős a magyar bajnokság, hiszen a világ egyik legjobb csapata ellen sikerült ma pontot szereznünk. Nagyon kemény mérkőzés volt, a lányok végig hatalmas elszántsággal küzdöttek, s ha a végén kihasználjuk ziccereinket, akár meg is nyerhettük volna a mérkőzést. Ennek ellenére sem vagyok azonban csalódott, mert a csapat minden pályára lépő játékosa maximálisan odatette magát, s teljesen megérdemelten tartottuk itthon az egyik pontot" – értékelt a DKKA szakvezetője.

DKKA – Győri AUDI ETO 27-27 (15-13)

DKKA: Oguntoye, Azari 3, Kovács 11/2, Bulath 4, Takács D. 2, Triscsuk 4, Vincze 2. Csere: Triffa (kapus), Szalai 1, Horváth, Ferenczy, Nick. Vezetőedző: Zdravko Zovko.

Győr: Kiss É., Hársfalvi 3, Amorim 4, Kovacsics 3, Löke 5, Broch 4, Orbán. Csere: Grimsbö (kapus), Alstad, Groot, Görbicz 2/2, Sulland 3/1, Knedlikova 3. Vezetőedző: Ambros Martin.

Főoldali kép: dunaujvaros.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.