Városlista
2019. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Április 14. 20:43, vasárnap | Helyi sport
Forrás: dfve.eu Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Döntőben a DUE-MAARSK női pólócsapata

Döntőben a DUE-MAARSK női pólócsapata

Hatalmas küzdelem árán, büntetőket követően verekedte be magát a DUE-MAARSK a döntőbe, 11-10 arányú győzelmet arattak a BVSC-Zugló csapata ellen.

Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics - BVSC-Zugló 11-10 (4-3, 2-1, 1-3, 1-1, 3-2)

(Rendes játékidő: 8-8)

Góllövők: Menczinger 2, Horváth 2, Vályi 2, Brezovszki 2, Garda 1, Gurisatti 1, Mahieu 1; illetve Gyöngyössy 4, Illés 2, Máté 2, Kuna 1, Utassy 1.

Mihók Attila (DUE-MAARSK vezetőedző) így értékelte a párharc harmadik fordulóját követően az összecsapás-sorozatot: -Nagyon boldogok vagyunk, hiszen ennek az évnek ez az egyik fő célja, hogy bejussunk a döntőbe. Az elvárásoktól eltérően most nem a mérkőzésről szeretnék beszélni. Elképesztően nagy volt a feszültség az elmúlt egy hétben, amit együtt “tölthettünk” a BVSC-vel. Gratulálok a BVSC-nek, illetve Matyinak, mivel akár fordítva is alakulhatott volna ez a párharc és most mi lennénk azok, akik szomorkodnak. Úgy gondolom, hogy amit ez a két csapat egymás ellen küzd az elmúlt négy évben az elődöntők alkalmával az Magyarország női vízilabdájának a kulcsa. Nem állítom, hogy a legjobb teljesítmény, hiszen nem mi nyerjük a bajnokságot, de olyan extra fizikai és mentális teljesítményre van szükség a felkészülés alkalmával, ami nagyon megviseli és próbára teszi nemcsak a lányokat, hanem engem is. Büszke vagyok a játékosaimra, de meg szeretném emelni a kalapom az ellenfelünk előtt a teljesítményükért. Hosszú távon, a sportág érdekeit nézve ebben rejlik a jövő, hogy a magyar bajnokságban létezik két olyan csapat, amelyek ennyire próbára teszik egymást és ilyen színvonalassá teszik az elődöntő-mérkőzéseket.

Horváth Brigitta mérkőzés-összefoglalója: -Nagyon boldogok vagyunk, hogy megnyertük ezt a mai mérkőzést. Örülök, hogy a keddi vereségből fel tudtunk állni. Mindent megtettünk ennek érdekében, ami a teljesítményünkön meg is látszott. Jól jöttünk ki a mai mérkőzésből.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Április 16. 08:23, kedd | Helyi sport

Szomorú vég után: \"Nem mindenki tett meg mindent a rájátszásért\"

Gyászol a dunaújvárosi jégkorong. A sportág újkori történetében még nem történt meg az, ami most: az Acélbikák számára már február végén befejeződött a bajnoki szezon, a hétvégén pedig a teljes szezon, leengedték a jeget.

2019. Április 14. 21:17, vasárnap | Helyi sport

Dunaferr öröm, szolnoki bánat - bentmaradtak!

A Dunaferr SE hatalmas csatában, öt szettes meccsen biztosította be bennmaradását az első osztályban.

2019. Április 14. 20:58, vasárnap | Helyi sport

Kiütötték a Hódmezővásárhelyt

A labdarúgó NB III 23. fordulójában a Dunaújváros a sereghajtó Hódmezővásárhely együttesét fogadta, és 6-2-es győzelmet aratott.

2019. Április 14. 20:54, vasárnap | Helyi sport

DKKA: EZ NEM A MI NAPUNK VOLT

Támadásban és védekezésben is elmaradt a remélt jó teljesítmény, így 26-24-es vereséget szenvedett a Dunaújvárosi Kohász NB I-es női kézilabdacsapata az MTK otthonában.