Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Március 12. 13:39, kedd | Helyi sport
Forrás: dpase.hu

DPASE: Az első tavaszi győzelem

DPASE: Az első tavaszi győzelem

A Dunaújváros PASE labdarúgócsapata az NB II. Közép-csoportjának 18.fordulójában a Rákosmentéhez látogatott, és 1-0-ra nyert.

Nem voltak ideálisak a körülmények, hiszen a pálya talajának minősége sok kívánni valót hagyott maga után valamint az eső is elkezdett esni. Az egész találkozó kiegyenlített játékot hozott, ám végig többet birtokolták a labdát a dunaújvárosiakl. Sikerült is kisebb-nagyobb lehetőségeket kialakítani, ám a befejezések pontatlanok voltak. A második játékrész is hasonló képet mutatott, mint az első. Továbbra is többet volt a DPASE-néla labda, emellett a védekezésük is jól működött. Mezőnyfölényük a 61. percben érett góllá. Ekkor Szepessy Róbert beadására Tóth Tibor érkezett remekül, és fejelte a labdát a kapuba. A hajrában Kis Balázs kiállítása miatt emberhátrányban játszott a DPASE. Ekkor kicsit beszorultak ám remek volt a csapat védekezése valamint Pokorni Péter több alkalommal is hárított. A későbbiekben már nem változott az eredmény így megszerezték a dunaújvárosiak az első tavaszi győzelmüket. Folytatás március 17-én vasárnap 17 órakor hazai pályán a Taksony ellen.

Rákosmente KSK – Dunaújváros PASE 0-1 (0-0)

Rákosmente KSK: Ordasi Gergő – Simita Gergő, Horváth Gábor, Balaskó Csaba, Kokenszky Norbert Imre, Aranyos Mózes Bence, Horváth Bence, Korozmán Norbert (Lucz Viktor a 67. percben), Vattai Balázs, Kiss Dávid, Lovász Bence. Vezetőedző: Gálvölgyi István.

Dunaújváros PASE: Pokorni Péter – Kis Balázs, Kiss Patrik Márk (Csala Dávid a 93. percben), Puskás Gábor Sándor, Mundi Roland (Tapiska Géza a 83. percben), Dorogi Renátó, Horváth Kevin, Tóth Tibor, Szepessy Róbert, Hompót Dániel, Barna Zsolt (Kovács Barnabás az 59. percben). Vezetőedző: Lőrincz Emil.

A Közép-csoport állása

1. Szentlőrinc SE 38 pont
2. Szeged 37 pont
3. SZEOL SC 34 pont
4. Dunaújváros 30 pont
5. FC Dabas 29 pont
6. Taksony SE 28 pont
7. Budapest Honvéd-MFA II 27 pont
8. Iváncsa KSE 23 pont
9. Kozármisleny FC 23 pont
10. Kecskeméti TE 20 pont
11. Pécsi MFC 20 pont
12. Szekszárdi UFC 19 pont
13. Rákosmente KSK 18 pont
14. Hódmezővásárhelyi FC 17 pont
15. Makó FC 16 pont
16. Paksi FC II 1 pont

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.