Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2011. Április 22. 21:59, péntek | Helyi

Dunaújváros 60. Születésnapjára

Dunaújváros 60. Születésnapjára

Városunknak három számon tartott születésnapja is van. Az első május 2., amikor elkezdődött 1950-ben a várost építő munka a pentelei fennsíkon. A második április 29.. amikor a Minisztertanács döntött 1951-ben Dunapentele várossá nyilv

Rendkívüli sajtótájékoztató keretében ismertette Gombos István humán alpolgármester az idei április 29-e Városháza térre koncentrálódó programját.

Az évfordulós ünnepség a városháza „C” szárnyának színháztermében ünnepi közgyűléssel kezdődik, amelyen a polgármester átadja a 2011. évi Dunaújváros Díszpolgára kitüntetéseket.

A Városháza téren 10 és 12 óra között térzene szól, eközben a tér kordonnal elkerített részén aszfaltrajzokkal jeleskednek a város általános iskoláinak tanulói.

A születésnapra a téren felállított védősátras, 6x8 méteres színpad keletre néz, az lesz a különféle programok helyszíne. Vállalkozók is részt vesznek abban, hogy az ünnepelők jól érezzék magukat. Lesz játszóház, fagylaltos, kitelepülnek ital és ajándékárusok, azzal a megszorítással, hogy ne alakuljon ki vásári jelleg.

A délutáni ünnepséget fél egykor Cserna Gábor polgármester beszéde nyitja meg, amit lufik eresztése, tortaszelés és az aszfaltrajzok díjazása követ. A díjakat Gombos István humán alpolgármester osztja ki.

12.50 és 17.20 között a város általános iskoláinak tanulói, osztályai lépnek a színpadra különféle produkciókkal. Elsőként a Szórád Márton Általános Iskola tanulója, Gálfi Regina A makrancos lányt idézi, majd a Ha én rózsa volnék c. dalt énekli, végül a Képzelt riportból a Valaki mondja meg című dalt énekli. Utána a Vasvári Pál Általános Iskola növendékei Palotás tánccal szórakoztatják az érdeklődőket. 13.25-kor a Sándor Frigyes Zeneiskola klarinét együttese szakítja meg az általános iskolák bemutatóját. A továbbiakban az Arany János Általános Iskola két klasszikus kitár-darabbal egy zongora és egy táncos produkcióval szerepel. Az aranyosokat a Móricz Zsigmond Általános Iskola gazdag repertoárja követi. Az elsősök gyermekdalokkal kedveskednek, a negyedikesek népdalokat, népdalfeldolgozásokat énekelnek, az ötödikesek madrigálokat adnak elő. A kis kórusok műsora után a fiú dalosok zalai betyárdalokat énekelnek, végül a felső tagozatosok székelyföldi verbunkos és forgatós tánca zárja a móricosok fellépését. Kitesz magáért a Petőfi Sándor Általános Iskola is. Műsorcsokra az alábbi: Pom-pomos tánc – Holdviola: Bánat utca – Valahol Európában – Kalóztánc – Élvezd a zenét – Csábítás.

15.10-kor ismét a Sándor Frigyes Zeneiskola lép fel harmonika zenekarával.

Utánuk a Vasvári Pál Általános Iskola énekkara lép fel, majd a tanulók sporttági bemutatója kápráztatja a nézőket, köztük a szülőket.

16.20-kor Pálinkás István lép a színpadra a Túlélt város verssel.

Tíz perccel később hangzik el Gombos István alpolgármentes beszéde.

Az alpolgármesteri beszéd után a Gárdonyi Géza Általános Iskola tanulóinak különféle táncai, előadásai következnek, végül a Dózsa György Általános Iskola fellépése zárja az iskolások bemutatkozásainak sorát.

17.50-kor Pálfalvi János szavalata vezeti be Wesley De Capo fellépését.

A Vasas Táncegyüttes 18.30-tól lép színpadra. Őket Rejtő Hajnalka szavalata követi.

A Széchenyi István Gimnázium 19.10-től 19.50-ig szórakoztatja az ünnepelőket. Fellép a Vegyes kar, lesz társastánc bemutató, folklór műsor, fellép Kürti Regina. Utánuk a Violin Művészeti Iskola break bemutatóval kedveskedik a kitartó nézőknek.

Végül záró programként este 10 óráig Kelemen Angelika és együttese ad élőzenei koncertet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.