Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2011. Május 12. 23:15, csütörtök | Helyi

„Dunaújváros Ifjúságáért” Díj 2011.

„Dunaújváros Ifjúságáért” Díj 2011.

Dunaújváros 2011. május 12-i közgyűlésén Csoma István középiskolai tanárnak és Tóth Géza testnevelő tanárnak adta át Cserrna Gábor polgármester a „Dunaújváros Ifjúságáért” díjat.

Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése, az ifjúság területén kiemelkedő munkát végző személyek és közösségek elismeréséért alapította a Dunaújváros Ifjúságáért Díjat.

A díj azon személyeknek és közösségeknek adományozható, akik Dunaújvárosban az ifjúsági korosztály nevelésében, vagy az ifjúságvédelemben, vagy a fiatalok számára nyújtott szolgáltatások szervezésében kiváló munkát végeznek. Egy személy vagy közösség a díjat csak egyszer kaphatja meg.

Csoma István

a Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium tanára. Fiatal pedagógusként az intézmény kollégiumában kapott szállást, és önként vállalt feladatának tekintette az éjszakai nevelő ügyeletet, minden alkalmat megragadott arra, hogy a kollégista gyerekekkel beszélgessen, közvetlen kapcsolatot teremtsen velük.

Ezáltal tiszteletet és tekintélyt tudott kivívni magának a diákok körében, minden általa szervezett programban örömmel vesznek részt a tanulók. Informatikus szaktanárként gyakran előfordult, hogy délutánonként segítette tanítványait a programozási ismeretek elsajátításában. Az INFÓRUM többnapos iskolai rendezvény alapító tagja és egyik főszervezője. A nevelésben való elhivatottságát jelzi az is, hogy minden új szakmai kihívásnak is megfelel. Szakmaszeretete példaértékű, és ezzel a nevelői magatartással sok tanítványát csábította át más területekről az informatika felé, illetve folyamatos önképzésre ösztönzi őket. Osztályfőnökként is az informatikai szakemberek nevelését tűzte ki célul, eddigi osztályai is az informatikai szakmacsoportból kerültek ki. Az iskolában többször kapott megbízást a diákélet szervezésére, legutóbb 2008-ban. Azóta is töretlen lelkesedéssel szervezi és patronálja a Rudas Diákönkormányzatot.

Tóth Géza

a Vasvári Pál Általános Iskola testnevelő tanára. Általános iskolai és gimnáziumi tanulmányait városunkban végezte, orosz-testnevelés szakos tanári diplomáját a Janus Pannonius Tudományegyetem Tanárképző Karán szerezte, melyet kosárlabda edzői szakképesítéssel és testnevelés szakon egyetemi szintű diplomával egészített ki. 27 éve erősíti a Vasvári Pál Általános Iskola színvonalas oktatását, melynek 1992 – 2002 között az igazgatója volt. Sokszor szerepelt már tanítványaival testnevelőként, edzőként országos döntőkön atlétika, triatlon, kosárlabda, floorball sportágakban. Évtizedeken keresztül aktív résztvevője, szervezője és edzője volt városunk kosárlabdaéletének. Edzőként tevékenykedett a DAC NB II-es női csapatánál – akikkel egy alkalommal az NB-I -be jutás jogát is kiharcolta-, a DVSI serdülőcsapatánál és a Dunaújvárosi Férfi kosárlabdacsapatánál, melynek sikeres edzője jelenleg is. A tömegsport elkötelezett híve. Ő volt a városi kosárlabda bajnokság kezdeményezője, hosszú időn át a steelball utcai kosárlabda fesztivál főszervezője, a mára állandó városi programmá vált „50 év 5 próba” akció ötletadója. Tóth Géza kezdeményezésére lett az Egészségesebb Iskolákért Hálózat tagja 1999-ben a testnevelés tagozatos Vasvári Pál Általános Iskola. A városi testnevelők a Fejér Megyei Diáksport Bizottság tisztújító választására elnöknek jelölték. A sportélet, a tömegsport szervezésében évtizedekre visszanyúló tapasztalatai és eredményei vannak. Ezek közé tartozik a kezdeményezésére indult új vasváris táborrendszer, melynek keretében az alsó tagozatos diákok, minden tanév végén egy hetet töltenek a Balaton partján, ő szervezi a felső tagozatos tanulók sporttáborát is. Felsorolni is nehéz, mennyi és milyen típusú táborokat, túrákat szervezett, és szervez jelenleg is, amiért nemcsak a gyerekek de szüleik is nagyon hálásak. Eddigi tevékenységével kiérdemelte a „Fejér Megye Diáksportjáért” elismerést és 2004-ben a „Magyar Köztársaság Érdemkereszt” ezüst fokozata kitüntetést. Létrehozta „A Vasváris Gyermekekért” Alapítványt, a kuratóriumban társadalmi munkát végez. Ő volt az ötletadója a városi diákgálának, ösztönzésére elkészült a Vasváris Évkönyv. --A városi sportrendezvények szervezésében szerzett évtizedes tapasztalatai, a testnevelőként, edzőként elért eredményei, a városunk sportéletében hagyománnyá vált ötletei elismerése a díj.

A díjak átadását követően Kiss András, az oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottság bizottság elnöke méltatta pohárköszöntőjében a két díjazott ifjúságért végzett fáradhatatlan munkájának a jelentőségét Cserna Gábor és Gombos István társaságában (képünk).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.