Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Február 21. 15:26, kedd | Helyi
Forrás: Boda Bence

Dunaújvárosban egyenlítettek a lilák

Dunaújvárosban egyenlítettek a lilák

Nagy küzdelemben szenvedett 3-2-es vereséget az Újpest elleni negyeddöntő negyedik mérkőzésén a Dunaújvárosi Acélbikák csapata.

A sérült Léránt, valamint az eltiltott Kaszkov és Hüffner nélkül, de elszántan várta az UTE elleni MOL Liga negyeddöntő újabb, ezúttal dunaújvárosi mérkőzését a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. Hasonlóan motiváltak voltak azonban az újpestiek is, akik erősen kezdték a ma esti összecsapást, s ugyan egy erősen véleményes kiállításból, de már a hetedik percben megszerezték a vezetést Frolik révén (0-1). A folytatásban is a fővárosiak akarata érvényesült, több nagy helyzetet is kihagytak a lilák, ám második góljukhoz egy nagyon komoly egyéni hiba is kellett, igaz ez Hubát nem érdekelte nagyon, s mindössze bő húsz másodperccel az első harmad vége előtt megduplázta a fővárosiak előnyét (0-2).
A második felvonást emberelőnyben kezdte a DAB, de nem tudott élni első, második és harmadik fórjával sem, pedig utóbbinál közel két percig kettős emberelőnyben támadhatták Sila ketrecét az Acélbikák. Lehetőség akadt bőven a túloldalon is, de Duschek is fogta, amit lehetett, így az eseményekben és ziccerekben gazdag második felvonás elsősorban a kapusokról szólt. Ennek megfelelően egyik oldalon sem tudtak kapuba találni a felek, de ez most a vendégeknek volt jó, hiszen a záró felvonás előtt továbbra is két góllal vezettek.
A harmadik húsz percben kicsit változtatott a sorok összetételén Heikki Malkia, s ugyan becsülettel küzdött a DAB, az igazán nagy lehetőségek a vendégek előtt adódtak, de Duschek két-három hatalmas védést bemutatva tartotta meccsben a Bikákat. A 48. percben azonban szépített a DAB, miután Németh találta meg egy remek passzal Beczét, aki pazarul lőtt ki a jobb alsót, majd hat perccel később újra a dunaújvárosi 20-as volt a főszereplő: ezúttal estében ragasztott hatalmas gólt a bal felsőbe, s kezdődhetett minden elölről (2-2). Nem sokáig mutatott azonban egált az eredményjelző, mert egy újabb, a hazai harmadban eladott korongból Nemes mattolta Duscheket, s bár a hajrában 6 az 5 ellen támadott a DAB, már nem sikerült egyenlíteni, így az Újpest végül 3-2-re nyert, s 2-2-re alakította a négy nyert meccsig tartó párharc állását. Szilassy Zoltán: - Kétgólos vezetésnél egy kissé hátradőltünk, de úgy érzem, ma este mi voltunk a jobb csapat, megérdemelten nyertünk. Ezzel egy újabb, kis play-off következik!

Strenk Hunor: - Fáradtan kezdtünk, aminek nyilván a rövidebb pad is az egyik oka volt. A harmadik harmadban vettük át először az irányítást, sikerült is egyenlíteni, ami visszaadta az önbizalmunkat. Sajnos egy másodpercnyi kihagyás elég volt, hogy újra vezetéshez jusson az UTE - ilyen kis dolgokon múlnak már a rájátszásban a dolgok. Ugyanúgy két meccset kell nyernünk, mint ezelőtt a mérkőzés előtt, készülünk, megyünk tovább.

DAB - UTE 2-3 (0-2, 0-0, 2-1)

DAB: Duschek - Hruby, Ölander, Dansereau, Cseter, Azari, Hudec (1), Ladigin (1), Becze 2, Török, Borbás, Lencsés, Lévai, Németh (1), Odnoga, Nagy M., Magosi, Tanka. Vezetőedző: Heikki Malkia.

UTE: Sila - Huba 1 (1), Kiss, Nemes 1, Pápa (1), Tóth (1), Nagy N., Hegyi, Benk, Hebar (1), Ropret (2), Kovács, Nagy R., Sikorcin, Frolík 1, Csányi, Dósa, Turbucz, Szalma, Dömötör, Gröschl. Vezetőedző: Szilassy Zoltán.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.