Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Október 16. 00:40, hétfő | Helyi

Dunaújvárosban nyert a címvédő

Dunaújvárosban nyert a címvédő

A hazai hibákat kíméletlenül kihasználó DVTK 3-0-s győzelmet aratott a Dunaújvárosi Acélbikák ellen.

A címvédő, s jelenleg is listavezető DVTK ellen folytatta az Erste Liga küzdelmeit ma este a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. David Musial együttese sajnos tovább fogyatkozott a Fradi elleni 4-2-es győzelem óta, ugyanis Daniel Nageler térdsérülést szenvedett, így rá sem számíthatott ma a DAB szakvezetője.

A bikák azonban ennek ellenére is bátran kezdték a meccset, s az első harmadban egyenrangú partnerei voltak a miskolciaknak, ami a kapura lövések és a helyzetek számában is tükröződött. Gólokat azonban egyik oldalon sem tudtak szerezni a felek az első húsz percben, ám a fordulás után jobban kezdett a DVTK, mely Sakaris szemfüles találatával már 47 másodperc elteltével megszerezte a vezetést (0-1). Igyekezett a DAB, ám a miskolciak jól őrizték kapujukat, s az egyre inkább kinyíló házigazdák mellett több veszélyes kontrát vezettek, igaz második góljukhoz, melyet Vas János jegyzett, kellett egy komoly védelmi hiba is (0-2).

A folytatásban láthatóan megzavarodtak a Bikák, s ezt Tóth Adrián büntette meg, aki egy hazai emberelőnyben csúnyán eladott koronggal szólózhatott Duschek ketrecéig 36. percben (0-3). A folytatásban a Jegesmedvék már magabiztos előnyüket őrzésére rendezkedtek be, s bár akadt lehetősége a DAB-nak a szépítésre, ma este sem gazdálkodtak jól lehetőségeikkel az Acélbikák, így a találkozót végül 3-0-ra nyerte a DVTK, mely újabb sikerével megerősítette első helyét a tabellán, míg a mieink a nyolcadik helyről várják a folytatást.

DAB – DVTK Jegesmedvék 0-3 (0-0, 0-3, 0-0)

DAB: Duschek - Orbán, Mestyán, Léránt, Izacky, Novotny, Hetényi, Szkripec, Borbás, Nagy, Azari, Lencsés, Hruby, Silló, Németh, Odnoga, Erdélyi, Török, Tanka. Vezetőedző: David Musial.

DVTK: Adorján - Leppanen, Rusk, Miskolczi, Magosi B. (1), Kulmala, Rantanen, Láda, Pavuk (1), Vas 1 (1), Sakaris 1 (1), Gőz, Joe, Ritó, Tóth A. 1 (1), Berta, Bernáth, Vojtkó, Albert, Köllő, Tóth G. Vezetőedző: Mikael Tisell.

David Musial: - Nehéz győzni gólok nélkül. Az első harmadban kiválóan játszottunk, sokat korcsolyáztunk. Az első bekapott gólunk megint elég szerencsétlen volt, egyéni hibákat vétettünk a középső harmadban, amit sajnos egy ennyire jó csapat, mint a DVTK megbosszul.

Mikael Tisell: - Nagyon jó meccs volt, sokat tudtuk járatni a korongot. Felszabadult, öröm játék volt a második harmadtól kezdve, amelyben szerencsére el is tudtuk dönteni a találkozót.

Címkék: dab, DVTK

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.