Városlista
2018. december 12, szerda - Gabriella

Hírek

2018. Május 15. 17:28, kedd | Helyi sport
Forrás: PromoSport Kft., fotó:dlsz.hu

Dunaújvárosé a legjobb futballcsapat

Dunaújvárosé a legjobb futballcsapat

Hét óra leforgása alatt minden díjat begyűjtöttek a dunaújvárosi amatőr játékosok a Magyar Önkormányzatok Focitornáján, amelynek a múlt szombaton a mátyásföldi Ikarus Sportpálya adott otthont.

A dunaújvárosi önkormányzat kispályás „válogatottja” kilenc mérkőzésen helytállva nyerte a negyedik alkalommal megrendezett tornát.

„Idén tíz esztendeje, hogy a versenysportok világát magunk mögött hagyva átléptünk a szabadidős sportesemények nem kisebb kihívást jelentő szektorába, méghozzá azzal a határozott szándékkal, hogy ezrek számára teremtjük meg a mozgás, a versengés, a szórakozás és a kapcsolatteremtés visszatérő lehetőségét” – hangsúlyozta a házigazda PromoSport Kft.-t vezető Szalay Gergő a jólsikerült amatőr focitorna után. - Mai jelmondatunk a „Minden, ami önkormányzat, minden, ami foci” is lehetett volna, hiszen a 44 csapatos mezőnyben a megyei jogú városok mellett a 10 ezernél nagyobb lélekszámú települések és a budapesti kerületek önkormányzatai is szép számmal képviseltették magukat. Büszkék lehetünk arra, hogy a premiert jelentő 2009-es Budapesti Kerületek Focitornája ilyen szépen kinőtte magát, emellett arra is, hogy idén sorozatban már a tizedik alkalommal számíthattunk a fővédnöki tisztet betöltő Tarlós István főpolgármester úr támogatására.”

A Magyar Önkormányzatok Focitornáját a megszokott forgatókönyv szerint idén is az ünnepélyes megnyitó vezette be, ahol előbb Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, majd – Tarlós Istvánt képviselve - dr. Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes, végül pedig Kovács Péter, a sportpályának otthont adó XVI. kerület polgármesterre köszöntötte és biztatta a résztvevőket. Elismeréssel szóltak a szervezésre vállalkozó PromoSport szakszerű munkájáról, és kívántak sérülésmentes versenynapot a mintegy félezer sportembernek.
A szabadidős sportesemények sorában rangos helyet elfoglaló focitorna kiemelt főtámogatója idén is az E.ON Energiakereskedelmi Kft. volt, amelyet a PromoSport VIP fogadásán Nehéz Beáta, önkormányzati értékesítési vezető képviselt. A hivatalon kívüli „szabadtéri” lehetőséggel élve azt hangsúlyozta, hogy a hagyományos kereteket bővítve új eszközökkel is segíteni igyekeznek az önkormányzatoknak, és a jövőben ezen a fontos területen is erősíteni szeretnék az együttműködésüket.
A torna döntőjében a dunaújvárosiak magabiztosan 4:0-ra nyertek az utolsó mérkőzésre elfáradó veszprémi önkormányzatiak ellen, míg a bronzmérkőzésen csupán egy gól döntött a Nyírbátor javára a Szombathely elleni küzdelmes csatában.

Petrás Gábor, a dunaújvárosiak csapatvezetője: - Cserna Gábor polgármester úr kért fel minket arra, hogy képviseljük városunkat az önkormányzati foci tornán. Ennek eleget téve állítottuk össze Tóth Imrével az együttest, ám nem volt könnyű feladatunk, mert rendkívül nehéz csoportba kerültünk, de végül csoportelsőként sikerült továbbjutnunk a legjobb tizenhat közé. Az egyenes kieséses szakaszban is nagyon jól játszottunk, eljutottunk a fináléig, ahol egy igen fáradt Veszprém ellen tudtunk diadalmaskodni magabiztosan, s így szereztük meg az tornagyőzelmet. A végig kiváló hangulatú, s nagyon jól megrendezett tornán az egész csapatot megilleti a dicséret, mert mindenki rendkívül fegyelmezetten tette a dolgát, megérdemelten végeztünk az első helyen, s öregbítettük önkormányzatunk, Dunaújváros hírnevét.

A dunaújvárosi csapat eredményei.

Csoportmérkőzések: Dunaújváros - Békéscsaba 2-0, Dunaújváros - XXIII. Kerület 2-0, Dunaújváros - Vác 0-0, Dunaújváros – Püspökladány 3-1, Dunaújváros - Eger 7-0

Nyolcaddöntő: Dunaújváros - Érd 3-1

Negyeddöntő: Dunaújváros - Bátonyterenye 3-0

Elődöntő: Dunaújváros - Szombathely 2-1

Döntő: Dunaújváros - Veszprém 4-0

A győztes csapat tagjai: Jurinka Zoltán, Freud Krisztián, Kiss Dávid, Hajnal Ferenc, Vincze Dezső, Somogyi Jenő, Mazán Balázs, Nagy Tibor, Zemankó Zoltán, Hatvany Attila, Csordás István. Csapatvezetők: Petrás Gábor, Tóth Imre, Kalácska András.

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 11. 07:59, kedd | Helyi sport

Supola Zoltán: \"és csak jönnek elő a szép emlékek\"

Supola Zoltán, a Dunaferr SE egykori tornásza, a magyar torna halhatatlanja. Erről 2015. szeptember 11-óta papírja is van, hiszen ekkor választották be a Magyar Torna Szövetség Halhatatlanok Klubjába.

2018. December 10. 21:07, hétfő | Helyi sport

Santa Claus Cup - nagy sikerrel

A „Santa Claus Cup” második „fordulóját” rendezték meg hétvégén a DAB jégkorongozói a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. Az U10-es korosztály AAA kategóriájában - legerősebb csapatok – húsz együttes mérte össze tudását.

2018. December 10. 20:54, hétfő | Helyi sport

Klujber Katrin távozik a Dunaújvárosi Kohász soraiból a Ferencvárosba

A DKKA és az FTC között –Klujber Katrin hozzájárulásával – megállapodás jött létre a játékos végleges átigazolására vonatkozóan, aki így az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatában folytatja tovább pályafutását.

2018. December 09. 18:48, vasárnap | Helyi sport

Ötvenszázalékos mérleg Erdélyben

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata a hétvégén két mérkőzést játszott Erdélyben az Erste Ligában. Pénteken Gyergyószentmiklóson nyert, vasárnap Brassóban kikapott.