Városlista
2018. január 23, kedd - Zelma

Hírek

2018. Január 12. 14:30, péntek | Helyi

Ebtartás: módosult a bejelentési határidő!

Ebtartás: módosult a bejelentési határidő!

Az ebösszeíró adatlapok MÓDOSÍTOTT leadásának határideje: 2018. február 28.

Dunaújváros Megyei Jogú Város területén 2017. szeptember elsejétől került ismét sor az ebek összeírására a jogszabályban meghatározott adattartalommal.

Tájékoztatja az ebtartókat az önkormányzat, hogy az ebösszeírás adatai alapján jelenleg nem tervezi az ebrendészeti hozzájárulás bevezetését.
Az Ebösszeíró adatlap példányai beszerezhetők a Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési és Beruházási Osztályán (2400 Dunaújváros, Városháza tér 1. III. em. 313.), a Polgármesteri Hivatal portáján, illetve letölthetők az önkormányzati weboldalról

Az ebösszeíró adatlapot ebenként kell kitölteni és eljuttatni a Polgármesteri Hivatal részére: az alábbi módok valamelyikén:
• Levélben postai úton az alábbi levélcímre: 2400 Dunaújváros, Városháza tér 1.
• Hivatal portáján, illetve a Városüzemeltetési és Beruházási Osztályán leadható
• Elektronikus úton (aláírva, majd scannelt formában) az ebosszeiras@pmh.dunanet.hu e-mail címre.

Az ebösszeíró adatlapok MÓDOSÍTOTT leadásának határideje: 2018. február 28.
2013. január 1-től – a négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (chippel) megjelölve tartható, ezért szíveskedjenek a transzponderrel meg nem jelölt ebeket a szolgáltató állatorvosnál megjelöltetni.
A transzponderrel már korábban megjelölt, ám az adatbázisban nem szereplő eb adatait az állat tartója köteles a szolgáltató állatorvossal az adatbázisban regisztráltatni. A regisztrált eb adatának megváltoztatása miatt történő adatmódosítás díjmentes.

Felhívják a figyelmet, hogy amennyiben 2018. 02. 28-át követően az Ebösszeíró adatlapon szereplő adatokban változás állna be, továbbá amennyiben ezen időpont után kerül az eb a felügyelete alá az be kell jelenteni a Polgármesteri Hivatalnak a változást követő 15 napon belül.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Január 23. 13:09, kedd | Helyi

Dunaújváros Kultúrájáért

Pro Cultura Intercisae Díjjal jutalmazza városunk azokat, akik Dunaújváros kultúrájáért életútjuk során maradandót alkotnak. Ezáltal generációknak biztosítanak értéket, követendő példát.

2018. Január 23. 12:20, kedd | Helyi

Pista Festő elment

Megrendülve fogadtuk a hírt: elhunyt Birkás István.

2018. Január 21. 18:20, vasárnap | Helyi

Csütörtökön az év első rendes közgyűlése

A január 25-i közgyűlés meghívójában 48 +1 (zárt) napirendi pont szerepel. Köztük az élményfürdő beüzemelése, Újpentele (kismértékű) déli fejlesztése, ajánlatkérések és –elbírálások, új parkoló tervezése.

2018. Január 21. 16:17, vasárnap | Helyi

Elhunyt dr. Kálmán András

Meghalt Kálmán András, Dunaújváros egykori polgármestere, az MSZP volt országgyűlési képviselője – közölte a párt vasárnap az MTI-vel. A volt városvezető 68 évesen, váratlanul hunyt el.