Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. Október 14. 10:37, péntek | Helyi

Egy énekesnő, aki tanítani is tud

Egy énekesnő, aki tanítani is tud

Kelemen Angelika, sikeres énekesnő, saját együttese van, s bizony városunkban is jelentős rajongótáborral rendelkezik.

Természetesen azt is tudtuk, hogy nem csupán sikeresen műveli az éneklést, hanem tanítja is. Most azonban egy televíziós tehetségkutató verseny énektanáraként is találkozhatunk vele. Korábban már vett részt zsűriként, de énektanárként ez az első alkalom. Már az első hét után pozitívan számolt be a tapasztalatairól, s izgatottan várja a folytatást.

- Hogy fogadtad a felkérést, azonnal igent mondtál?
- Nagyön örültem a felkérésnek, de természetesen át kellett gondolnom, hogyan is férhet ez bele az időmbe. Eddig is feszített időbeosztásom volt, most még mozgalmasabbak a napjaim. Sok időt lefoglal a műsor, emellett koncertezek is, egy jazzfesztiválon is fellépek. Gyakorlatilag szabadnap nélkül élem most az életem.
- Ez az első alkalom, hogy énektanárként részt veszel egy tehetségkutatóban. Eddig melyek a tapasztalataid, milyen befolyással lehet ez a személyes pályafutásodra?
- Még csak az első héten vagyunk túl, még ismerkedünk egymással. Izgatottan várom a műsort, hiszen nem dolgoztam még ilyen nagy létszámú csapattal. Lenyűgöz a produkció készítése, nagyon tetszik ez a fajta munka. A kamerák egyáltalán nem feszélyeznek, egyáltalán nem zavarnak a munkámban. Úgy vélem, hogy műsor nyomán elképzelhető, hogy lesznek, akik később hozzám jönnek éneket tanulni. 16 énekes van, ketten vagyunk énektanárok, így megfeleztük a versenyzőket, tehát 8 emberrel dolgozom. Segítünk nekik felkészülni, számítanak a véleményünkre, kritikánkra. Hetente kétszer találkozunk, illetve az élő adások alatt is velük vagyunk.
- Volt, aki már ismert, tudta, ki Kelemen Angelika?
- Nem igazán. Jazz-énekesek vagyunk, a versenyzők korosztálya pedig inkább a populáris zenét hallgatja, így a műfajból adódóan nem ismertek. Egy valaki volt, aki ismert, illetve többen utánanéztek a neten, mikor lehetőségük volt rá. De a műfaji különbségek nem lényegesek, megfogadják a tanácsainkat, jó velük együttdolgozni.
- Elképzelhető, hogy később is elvállalsz egy ilyen felkérést?
- A műsor vége után azonnal biztos, hogy nem. Szeretnék időt szánni magamra is, a zenekaromra. De nem kizárt, hogy később is igent mondok egy ilyen lehetőségre.

Kelemen Angelika városunk szülötte. Pályáját már óvodásként kezdte, hiszen már akkor zeneoviba járt. Ezt csak erősítette, hogy majd a Móricz Zsigmond Ének-Zenei Általános Iskolában folytatta tanulmányait. 2002-ben diplomát szerzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen jazz-ének szakon. Énekelt vokalistaként, énekesként zenekarokban, fesztiválokon lép fel, több éven keresztül a Fejér Megyei Diáknapok zsűrijében adott tanácsokat a fiatal énekeseknek, illetve a Fehérvár Hangja tehetségkutató műsorban is zsűrizett már. Itt figyeltek fel rá, s így meghívást kapott az egyik kereskedelmi csatorna által indított tehetségkutató műsorba, mint énektanár. Együttesei a Big Fat Mama, illetve a Kelemen Angelika Jazz Quartet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.