Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. November 14. 01:05, kedd | Helyi

Egy góllal jobb volt a Koppenhága

Egy góllal jobb volt a Koppenhága

Óriásit küzdve szenvedett egygólos, 22-21-es vereséget együttesünk az EHF Kupa harmadik fordulójának koppenhágai odavágóján.

Az EHF Kupa harmadik körének odavágóján lépett pályára ma délután fél kettőtől Koppenhágában akadémiánk felnőtt együttese. György László tanítványaira rendkívül nehéz csata várt a dán bajnokságot vezető Koebenhavn ellen, ám a Kohász vezetőedzője bízott abban, hogy jó teljesítményt nyújtva sikerül olyan eredményt elérniük, mellyel megteremthetik maguknak az esélyt arra, hogy a dunaújvárosi visszavágón kiharcolják a továbbjutást. A pénteki elutazás előtt Camila Micijevic, Klujber Katrin és Szalai Babett sérülése is okozott némi fejfájást a szakvezetésnek, ám végül mind a hárman pályára léphettek a párharc első felvonásán.

Ahogy várható is volt, alaposan bekezdtek a csapatok a mérkőzés elején, az első négy percben két-két gólt láthattak mindkét oldalon a drukkerek. A folytatásban azonban visszavettek a góltermésből a felek, mert a védelmek mindkét oldalon jól működtek, s bár a hazaiak kétszer is magukhoz ragadták a vezetést, a Kohász rendre egalizált sőt, a 13. percben végre sikerült előnybe is kerülnie úgy, hogy első öt góljából négyet Kovács Anna szerzett (4-5). A dánok azonban összekapták magukat, s fordítani is tudtak, így a 17. percben György Lászlónak muszáj volt időt kérnie (7-6). A rövid pauza szerencsére használt együttesünknek, mely jó védekezésének és feljavuló támadójátékának köszönhetően újra fórba került, s ugyan a hazaiak rendre egalizálni tudtak, dunaújvárosi oldalon mindig volt valaki, aki bevette a dán kaput, így a szünetre 12-11-es Kohász-vezetéssel vonultak a felek.

A második felvonást is jól kezdte a Kohász, mely három perc alatt lőtt újabb két góllal lépett meg már három góllal ellenfelétől, köszönhetően Katarina Tomasevics parádés védéseinek is (11-14). Persze a vendéglátók egy pillanatig sem adták fel, a mieink első kiállítását egy góllal büntették, majd a 38. percben szerzett újabb találattal minimálisra csökkentették hátrányukat (13-14). György László a 40. percben 15-14-es dunaújvárosi vezetésnél kért újra időt, mert az azt megelőző percekben viszonylag könnyen szerezték góljaikat a házigazdák. A pihenőt követően még egyszer visszaállította kétgólos előnyét együttesünk, de egy újabb emberelőnynek is köszönhetően a 46. percben kiegyenlített a hazai csapat (17-17).

Óriási izgalmakra számíthattunk a véghajrában is, melyben nagyon oda kellett figyelnie csapatunknak, hiszen egyáltalán nem volt mindegy, hogy a visszavágónak milyen eredménnyel vág neki. Egy újabb dunaújvárosi kiállítás nehezítette azonban a mieink helyzetét, ám így is sikerült rendre válaszolni a hazai találatokra, s az 50. percben 19-18-ra a DKKA vezetett sőt, mikor megszereztük huszadik találatunkat is, már a dánoknak kellett időt kérniük (18-20). Sajnos itt is használt a rövid szünet, mert két kihagyott dunaújvárosi helyzet után is sikerült betalálnia a házigazdáknak, akik az 56. percre ismét utolérték a Kohászt (20-20). A véghajrában Kovács Anna gólja után örülhettünk ismét, de az utolsó másfél percben már csak a házigazdák találtak be kétszer is, így végül a Koppenhága 22-21-es sikerével ért véget a találkozó.

A Kohász ezzel együtt óriásit küzdött a svéd, dán és holland válogatottakkal felálló dán listavezető ellen, mint azt a helyszíni beszámolókból megtudtuk, különösen Katarina Tomasevics és Kovács Anna remekelt a mai találkozón, s bár természetesen minden vereség fájó, ezzel együtt ígéretes helyzetből várja együttesünk a párharc jövő hét szombati visszavágóját, melynek a Dunaújvárosi Sportcsarnok ad majd otthont.

Koebenhavn Handbold – DKKA 22-21 (11-12)

DKKA: Tomasevics – Klujber 1, Kovács 9, Cifra, Micijevic 1, Szalai 1, Kazai 3. Csere: Oguntoye (kapus), Bouti 3, Dombi 1, Monori 1, Takács D. 1, Szekerczés, Nick, Molnár, Grosch. Vezetőedző: György László.

Címkék: kézi, kohász

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.