Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Július 05. 09:47, csütörtök | Helyi
Forrás: Dunaújvárosi Római Katolikus Plébánia

Egy hét Esztergomban a hittanos gyerekekkel

Egy hét Esztergomban a hittanos gyerekekkel

Az előző évekhez hasonlóan idén is vakációs nyári tábort szervezett a Dunaújvárosi Római Katolikus Plébánia az általános iskolás korú hittanosai számára.

Ebben az évben harminckilenc gyermek és nyolc felnőtt kísérő vett részt a plébánia által szervezett üdülésen Esztergomban, június utolsó hetében öt napig. A gyermekek számára emeletes ágy élményt is nyújtó, szobánként 4-5 fős elhelyezést adó kollégiumi szállást, a napi 4-5 alkalommal történő finom, változatos és bőséges étkezést, valamint a napi gyakoriságú szentmise látogatási lehetőséget az Esztergomi Ferences Gimnázium kollégiuma, ebédlője és temploma biztosította.

Naponta vettek részt a nyári szünetet élvező iskolások rövid szentmisén a barokk stílusú esztergomi Ferences Templomban és a gimnázium diákkápolnájában, végignézték az esztergomi Bazilika főoltárát és mellékoltárait, és annak altemplomát. A keresztény festészettel és képzőművészettel való ismerkedést a Keresztény Múzeum játékos foglalkozásai biztosították. Megtekintették a két világháború áldozatainak emléket állító párkányi emlékmű számos magyar családnevét.

Egy ilyen tartalmas gyermeknyaraltatás létrehozása szinte lehetetlen vállalkozás lenne csak a szülői befizetésekre támaszkodva. Hálás köszönetüket fejezik ki a szervezők minazok számára, akik a gyermeknyaraltatás fenntarthatóságát anyagilag is támogatták: Dunaújváros megyei jogú város Önkormányzata, a Dunaújvárosi Római Katolikus Plébánia, a dunaújvárosi hívek perselyadományai, a Székesfehérvári Egyházmegye és Orova Pál magánszemély áldozatvállalása is szükséges volt a tábor létrejöttéhez. Isten tartsa meg jó szokásukat! A tábor fő szervezője dr. Fekete Gábor Lajos dunaújvárosi kántor volt.

Dunaújvárosi Római Katolikus Plébános (Baltási Nándor) nevében és megbízásából: dr. Fekete Gábor Lajos - kántor/orgonista

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.