Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2012. December 12. 07:26, szerda | Helyi

Egy igazi nevelő halálára

Egy igazi nevelő halálára

A Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium dolgozói megrendülten fogadtuk a hírt: életének 70. évében elhunyt régi kedves kolléganőnk, Szűcs Jánosné Panni.

Bár több mint 10 éve nyugdíjba vonult, munkásságának emlékei most is elevenek az egykori tanítványok és munkatársak szívében.
1980-ban került a Rudas Kollégiumba nevelőtanárnak, és innen is ment nyugdíjba 2000-ben. Húsz esztendő alatt meghatározó alakja lett a kollégiumi nevelőtestületnek, a szó nemes értelmében nevelt és tanított több száz gyermeket. Tanítványait egymás tiszteletére, szeretetére oktatta, megtanította nekik a másság elfogadását, és az egymáshoz való alkalmazkodás fontosságát. Különösen a zene, a képzőművészet, a népművészet területei iránt tette érdeklődővé a diákokat.

Évekig vezetett a kollégiumban a szövő szakkört, az ott készült tarisznyákkal ballagtak végzőseink, az ajándéktárgyakat pedig bizonyára ma is többen szeretettel őrzik.

Nagy gondot fordított a tanulók lelki nevelésére, gondozására. Négy gyermek édesanyjaként tapasztalataival sokszor segített a családi konfliktusok megoldásában, a kamaszok lelki gondjainak feldolgozásában. Az ő nevéhez fűződik a Biblia oktatásának bevezetése a kollégiumban.

A nagycsaládosok megsegítése végig kísérte életútját, érdekeik érvényesítését fontos feladatnak tartotta. 1989-ben egyik alapítója volt a Nagycsaládosok Dunaújvárosi Egyesületének, és négy éven át vezetőként szolgálta a nehéz helyzetű nagycsaládok ügyét.
Mindig feladatának érezte, hogy a gyermekek, az idősek és az elesettek helyzetén javítson, hol tisztséget betöltve, hol anélkül. Tette ezt akkor is, amikor a saját életében is egyre több gonddal, betegséggel kellett küzdenie. Méltósággal, a hívő ember tartásával viselte a rá nehezedő terheket, s bár a lelkét nem, de az egészségét kikezdték az élet megpróbáltatásai.
Mi erre a derűs, türelmes, kedves emberre mindig emlékezni fogunk.
Nyugodjon békében!

Rudasos kollégái

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.