Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2010. November 24. 18:11, szerda | Helyi

Egy halálos késszúrás margójára

Egy halálos késszúrás margójára

Az anya nem tud belenyugodni. Nem is lehet. Elvesztette a fiát. Ki az, aki szülőként békét tudna kötni ilyenkor a sorssal? Ráadásul… Úgy érzi, tudja, meg van győződve róla, hogy a fia halála büntetlen maradt. Nincs nyugalom, nincs béke,

Higgyék el, hogy teljesen megértem. A halott gyereket vissza nem hozhatja, de azzal a tudattal élni, hogy nincs érte emberi törvények szerint büntetés, az felfoghatatlan, megérthetetlen elviselhetetlen.

Most pedig… A Legfőbb Ügyészség is elutasította a szülők panaszát, így megszűnt a nyomozás a Bánki iskolánál tavasszal történt halálos kimenetelű késelés ügyében. Az indoklás szerint V.M. jogos önvédelmi helyzetben szúrt- halálosan. Az anya nem érti, hogyan lehet jogos az önvédelem pár pofonnal szemben egy többször használt bicska… Nem érti, semmit sem ért, csak azt, hogy ez nem igazságos.

Ami történt…

Április 12-én a Hild iskola egyik tizenhét éves tanulója, V. M., halálosan megsebesítette a két társával rátámadó M. Csabát. Egy pulóver miatt robbant ki a halállal végződő veszekedés. V. M elvette a most már halott fiú pulóverét. Amikor M. Csaba meglátta rajta, s visszakövetelte, meg is verték társaival a pulcsi-lopó fiút, aki szúrt, többször és halálosan.

Négy hónappal később a Fejér Megyei Főügyészség megszűntette a nyomozást. A vádhatóság szerint ugyanis V. M. úgynevezett jogos önvédelmi helyzetben volt. Az ügyészségi indoklásban az szerepelt: a V. M.-re támadó három fiú olyan helyzeti, létszámbeli és testi erőfölényben volt, amely elzárta a megtámadott menekülési lehetőségét.A határozat szerint a földön fekvő fiú a keze ügyébe kerülő ( ???? - a szerk. ) késsel többször szúrt ugyan, de egyszer sem célzottan, így a jogszabályi formulával élve nem lépte túl a támadás elhárításának szükséges és arányos mértékét. Magyarán jogos védelmi helyzetben cselekedett.

Ez a hivatalos álláspont.

Az áldozat, M. Csaba szülei még szeptemberben panasszal éltek a Fejér Megyei fFügyészség végzése ellen. Benyújtott panaszukat Budapesten, a Legfőbb Ügyészség vizsgálta.

A Legfőbb Ügyészség határozata a közelmúltban érkezett vissza Székesfehérvárra. Ebben a megyei főügyészség nyomozást megszüntető határozatát törvényesnek és megalapozottnak minősítette, egyúttal a szülők panaszát elutasította.

A meghalt fiú szülei továbbra is azt szeretnék, ha bíróság elé kerülne az ügy. Igazságukat keresik, a fiúkat már elvesztették.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.