Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2011. Április 22. 08:14, péntek | Helyi

Egy hónap, amely tulajdonképpen kettő

Egy hónap, amely tulajdonképpen kettő

Idén 13. alkalommal rendezi meg Dunaújváros a közbiztonsági hónapot, amely több mint két hónapot átfogó rendezvénysorozat. A városban és környékén élők lehetőleg zavartalan életét tíznél is több szervezet vigyázza. Ők mutatják

Cserna Gábor polgármester nyitotta meg a 2011. évi közbiztonsági hónap sajtótájékoztatóját.

Az eseménysor tulajdonképpen az önkormányzat elismerését kifejező Dunaújváros Közbiztonságáért Díj-ak ünnepélyes átadásával vette kezdetét, majd folytatódott a Katasztrófavédelmi térségi ifjúsági versennyel, amelynek helyszíne a Szalki sziget volt.

Klein Imre, az önkormányzat társadalmi bűnmegelőzési referense a program három kerekasztal-beszélgetését emelte ki. Ezek: szenvedélybeteg ellátás helyzete (május 16.); iskolai drogstratégia és erőszak a dunaújvárosi középiskolákban (május 19.); biztonságos szórakozóhelyek kialakításának lehetőségei, különösen a fiatalok kulturált, biztonságos szórakozásának szemszögéből (május 24.).

Budavári Árpád, Dunaújváros rendőrkapitánya többek között fontosnak tartotta elmondani, hogy a közbiztonsági hónap programjaitól függetlenül az esztendő mind a 365 napján teszik a dolgukat. Április 24-én, a rendőrség napján, ezúttal előrehozva (Szent György Családi és Sportnap 22-én a lemezalakító szabadidőparkjában) kivételesen saját magukat ünnepelik. Bejelentette végül, hogy a két városi rendezvényt (bringatúra, parázs varázs) nem szolgáltatásként, hanem szolgálatként kezelik. Ők ezzel járulnak hozzá a közbiztonsági hónap anyagi forrásaihoz.

A közbiztonsági hónap további fontosabb rendezvényei: Pentele autóvadász kupa térségi versenye (május 20); „Uralom az autóm” közlekedésbiztonsági verseny (május 27.); Tűzoltók megyei lépcsőfutó versenye és találkozója (május 26.); Magyar honvédelem napja, koszorúzás, megemlékezés, fórum (május 21.); Magyar Hősök Emléknapja (május 29.); Mentők nyílt napja (május 6.); Gyermeknapi rendvédelmi bemutatók az alsó Duna-parton (május 29.).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.