Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Július 12. 15:30, péntek | Sport
Forrás: InfoVáros | - Hajósi Miklós -

Egyenlítésre készülve…

Egyenlítésre készülve…

Beszélgetés Kondella Péter Rallyversenyzővel, a XIII. Garmin Rally előtt.

A Túra bajnokság negyedik futama közeledik, nincs ok a lazításra, de lehet törekedni, ledolgozni a két pont hátrányotokat és haladni a kategória bajnoki cím felé.

- A lazítás majd a bajnokság után jöhet, addig azon dolgozunk, hogy még gyorsabbak legyünk, és az autónk a lehető legjobb műszaki állapotban legyen. Az első két verseny után 4 ponttal voltunk lemaradva a kategória és csoport első helyétől, de a harmadik futamon sikerült mindkettőt megnyernünk, ezért két pontot lefaragtunk a hátrányunkból. A Salgó rallyra más szemlélettel készültünk, aminek meg lett az eredménye, ezen az úton haladunk tovább, hogy a soron következő futamon ki tudjuk egyenlíteni a lemaradásunkat.

A Bajna - Lábatlan szakasz ismét kihívás elé állíthat Titeket, mint anno pár versenyzőt. Miképp készültök fel a navigátoroddal erre a versenyre?

- Ez a szakasz ebben az irányban pár évvel ezelőtt volt utoljára. Nézünk pár belső felvételt más versenyzőktől, mert egyikünk sem ment még az így megrendezett pályán. A Máriahalom-Szomor gyorsaságin tavaly mentem, ezért a saját belső felvételünket elemezzük, már most tudjuk, hogy a szakasz melyik részén lehet még gyorsulni.

Hidegkuti Balázsék és Ti köztetek folyamatosan megy az adok kapok, és csökken is a pont különbség, mégpedig a javatokra. Mi történt az autóval, s veletek, hogy így közeledtek az első hely felé?

- Balázs jó pilóta, és ahogy beszélgettünk velük, jó az összhang az autóban, ezért komoly ellenfélnek számítanak. Ezért még jobban motiválva érezzük magunkat, hogy kihozzuk az autónkból és magunkból is a maximumot. Az autón végeztünk egy „kis” optimalizálást, valamint Arnolddal másképp írunk itinert, mint eddig. Ezeknek köszönhetően jelentősen tudtunk gyorsulni, de ez még csak az első lépések egyike. A futómű beállítást nagyon nem tudtuk eddig eltalálni, ezért a verseny előtt tartunk egy tesztnapot, ahol ennek a beállításnak szenteljük az időnket. Még mindig van sok olyan kanyar, ahol az autó többre képes, mint amit ki tudok hozni belőle, és sok olyan féktáv, ami lehetne rövidebb. Ezeken is próbálunk javítani.

A Máriahalom - Szomor szakasz igazán tempósnak ígérkezik. Ti milyen gumikkal és fékkel álltok neki a gyorsoknak? Miképp lehet beosztani 52,5km-re és az etap szakaszokra a gumikat s fékeket?

A gumik és fékek ugyanazok, mint eddig. Úgy érzem, ezeken nem érdemes változtatni, mert beváltak. Inkább a jó beállításokra és a pályafelírásra fektetünk nagyobb hangsúlyt.

Köszönet a Támogatóknak a segítségért!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.