Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Április 30. 21:31, vasárnap | Helyi
Forrás: Kőhalmi Kálmán, pályaorientációs tanácsadó

Életutakat elismerő díj a kamarától

Életutakat elismerő díj a kamarától

Második alkalommal adták át a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara küldöttgyűlése előtt a Dunaújváros Kézművességéért Díjakat, melyeket idén három ismert városi szakember vehetett át.

A díj azon kisvállalkozók, iparos emberek életpályáját ismeri el, akik kiemelkedőt alkottak egy-egy szakma, szolgáltatás helyi történetében. A három díjat kapott vállalkozásról a méltatások alapján elmondható, hogy mind kisvállalkozások, családi együttműködéssel. Magas szintű szakmaismeret és szakmaszeretet jellemzi őket, tulajdonosi szemléletű üzletvitel, lokálpatrióta gondosság. Nagyon fontos az is, hogy mindannyian jelentős szerepet játszottak az évtizedek során, vagy játszanak ma is a szakmai utánpótlás nevelésében.

Díjat kapott Bedő Tibor, aki vendéglátás terén végzett tevékenységével írta be magát a szakma helyi történetébe. Üzemeltette a Vigadót, az Aranyhordó vendéglőt, de legtöbbünk számára a Sport Ételbár által vált ismertté. Ezzel párhuzamosan irányította a Dunai Vasműben található igazgatósági és kokszolói konyhák munkáját. Első saját tulajdonú üzlete a Pálma Cukrászda volt, ezt követte a Flamingó Cukrászda, majd a Gólyafészek Étterem, illetve Fogadó. Nagyon sok fiatal ismerkedett meg szakmájával, a munka világával a keze alatt.

Díjat kapott Léhner Lajos bőrdíszműves. Szakmáját Budapesten sajátította el, és a Fővárosi Bőrdíszmű Vállalatnál szerzett gyakorlatot. Dunaújvárosba 1971-ben költöztek, saját vállalkozása elindítása előtt több cipőgyárban dolgozott, majd bőrdíszművesként különböző vállalkozásoknál tevékenykedett, irányítói feladatokat is betöltve. Elhivatott munkaszeretetét mindenki ismeri, aki betér a Dózsa György úton található műhelyébe, amit 1998-ban nyitott, és ahol ma is aktívan dolgozik.


A díjat méltán vehette át Szarka László is, aki a város legrégebben működő horgászboltját nyitotta meg 1990-ben a Szórád Márton úton. A családi vállalkozást, melyet feleségével együtt működtet, megelőzte a horgászat szeretete: évekig volt magyar válogatott, a 90-es évek elején szövetségi kapitány is. Horgászszakíróként, a versenyhorgászatot értő és szerető szakemberként tapasztalatait, fotóit könyvekben és különböző médiafelületeken osztja meg a horgászok táborával, elkötelezett híveket szerezve a terület számára.
Az elismeréseket Králik Gyula elnök és dr. Kováts Miklós elnökségi tag adta át a díjazottaknak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.