Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Május 13. 05:00, hétfő | Bulvár
Forrás: mti

Elhunyt a Twin Peaks-sorozat sztárja

Elhunyt a Twin Peaks-sorozat sztárja

Elhunyt 72 éves korában rákbetegségben Peggy Lipton amerikai énekesnő és színésznő, aki egyebek mellett a The Mod Squad és a Twin Peaks című tévésorozatokban nyújtott alakításával vívott ki elismerést.

A Variety.com filmes portál értesülése szerint Liptont 2004-ben diagnosztizálták vastagbélrákkal. Lányai, Rashida és Kidada Jones szombaton közölték halálhírét a Los Angeles Timesszal.

Lipton Golden Globe-díjat kapott és négy alkalommal Emmy-díjra is jelölték a The Mod Squad című sorozatban nyújtott játékáért. A szériában 1968. és 1973. között alakította a "virággyermek" Julie Barnes szerepét, amelynek révén a korszak egyik divatikonjává vált.

Lányai születése után, hosszú szünetet követően tért vissza a képernyőre David Lynch Twin Peaks-sorozatában, amelyben Norma Jennings pincérnőt alakította. A sorozat nyomán készült filmekben és a legutóbbi felújításban is játszott.
Liptont a közönség a filmvásznon legutóbb két éve, az Egy kutya négy élete című produkcióban láthatta. Korábban Kevin Costner A jövő hírnöke című filmjében szerepelt, és a nézők az Ütközések vagy az Alias című sorozatban is láthatták.

Népszerűsége csúcsán, 1968-ban jelent meg a nevét viselő album, de Donovan dalait is énekelte, és az L. A. Is My Lady című Frank Sinatra-szám egyik szerzőjeként is szerepel.

Breathing Out című memoárját 2006-ban adta ki. Visszaemlékezésiben felidézte, hogy gyermekkorában egy nagybátyja molesztálta, és több későbbi bántalmazó kapcsolatáról is vallott. Liptont szerelmi kapcsolat fűzte Paul McCartneyhoz, Sammy Davis Jr.-hoz és Elvis Presleyhez, és egy ideig Lou Adler zenei producerrel élt.

New Yorkban született, már 15 évesen modellként dolgozott, 19 éves korában pedig már olyan tévésorozatokban szerepelt, mint a Bewitched vagy a The Virginian. 1974-ben összeházasodott Quincy Jones zenész-producerrel, akitől két lánya született. 1986-ban azonban szétköltöztek, és 1990-ben el is váltak.

Címkék: elhunyt, sorozat, twin peaks

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.