Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Május 21. 10:07, kedd | Sport
Forrás: hu.motorsport.com, hu.wikipedia.org

Elhunyt Niki Lauda a Formula-1 legendája

Elhunyt Niki Lauda a Formula-1 legendája

Elhunyt a háromszoros F1-es világbajnok Niki Lauda. Az osztrák legenda 70 évesen ment el, egy igen hosszú és kemény küzdelem után

Niki Lauda pályafutása több mint különleges volt a Forma-1-ben. Az osztrák versenyző az egyik legkülönlegesebb karaktere volt a rajtrácsnak, és igen komoly eredményeket ért el, beleértve a három világbajnoki címét, valamint a nagy visszatérését a súlyos balesete után.

Tavaly augusztusban életmentő tüdőtranszplantáción esett át, és 2 hónapig folyamatos kórházi kezelés alatt állt. Az állapota hol javult, hol pedig rosszabb lett, de bármennyire is szeretett volna újra munkába állni, már nem tudott. Legutóbb arról szóltak a hírek, hogy Niki a Spanyol Nagydíjra tervezte a visszatérését a paddockban, de Svájcban kellett maradnia az újabb kezelések miatt.

Andreas Nikolaus „Niki” Lauda (Bécs, 1949. február 22. – Bécs, 2019. május 20.) osztrák autóversenyző, háromszoros (1975, 1977, 1984) Formula–1-es világbajnok pilóta. Az egyetlen a sportág történetében, aki a két legsikeresebb csapat, a Ferrari és a McLaren színeiben is csúcsra ért a királykategóriában. Visszavonulása után két légivállalatot alapított (Lauda Air, Niki). A Bombardier Business repülőgépgyártó nagykövete. Üzletemberként tért vissza a Formula–1-be, előbb a Ferrari majd a Jaguar tanácsadójaként tevékenykedett, utóbbi csapatnak két évig csapatmenedzsere is volt. Haláláig a Mercedes 10%-os résztulajdonosa és ügyvezető elnöke,[1][2] valamint a német RTL televízió szakkommentátora volt.[3]

Lauda 1976-ban a Nürburgringen rendezett német nagydíjon egy ütközés során életveszélyes égési sérüléseket szenvedett, és nagy mennyiségű mérgező gázt lélegzett be, miután Ferrarija lángra kapott. Túlélte a balesetet és hatalmas akaraterővel visszatért a pályára, a hat héttel később megrendezett olasz nagydíjon újra autóba ült.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.