Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Október 24. 22:42, hétfő | Helyi

ELIT ALAKULAT NYERTE A SZABADSÁG KUPÁT

ELIT ALAKULAT NYERTE A SZABADSÁG KUPÁT

Immár hagyomány, hogy városunkban a focirajongók sportolással ünneplik minden évben október 23-án, az 56-os forradalom évfordulóját.

Az amatőr kispályás labdarúgók várják és készülnek a nemzeti ünnep talán nem szokványos, de kétségtelenül méltó és nagyszerű megünneplésére.

Természetesen a 10 csapatosra meghirdetett „Szabadság Kupára” ezúttal is nagyon rövid idő alatt elkeltek a helyek és kiváló mérkőzéseket, estig tartó férfias küzdelmeket láthattunk.

A két ötös csoport közül az „A” jelű tűnt erősebbnek, ami a torna végére be is igazolódott, hiszen a legjobb négy csapat ebből a kvartettből került ki. Az egyenes kieséses szakasz mérkőzésein szoros eredmények és szép gólok születtek, a döntőbe jutásért megvívott találkozók pedig igazi csemegének bizonyultak.

A Sárbogárdról érkezett fiatalokból álló „Echte Frontin” nagyon komoly erőbedobásra késztette a nagy favorit dunaújvárosi „Elit Alakulat”-ot, akik végül csak büntetőpárbajban tudtak továbblépni a gól nélküli mérkőzést követően. A másik elődöntőben a „Zéró Tolerancia” maradt alul 2:1 arányban, az egész nap remekül teljesítő „Mirage II” ellen.

A bronzcsata hét gólt és egyáltalán nem a csalódott csapatok mérkőzését hozta. Bombagólok, kis gólok és szemfüles megoldások jellemezték a játékot és végül az „Igazi Front” vehette át a díjkiosztón a bronzérmeket és vihették a harmadik helyért járó kupát Sárbogárdra, miután 4-szer találtak a „Zéró Tolerancia” kapujába, őket pedig csak 3-szor mattolták.

A döntőben aztán rendkívül taktikus, óvatos felfogásban játszó csapatokat láthattunk. Az „Elit Alakulat” és a „Mirage II” is alaposan megszervezte a védelmét. Jól látszott, hogy kijátszott helyzetből nem nagyon fog gól születni, ezért többször is átlövésekkel próbálkoztak a játékosok. Végül Horváth Róbert lába „sült el” a legjobbkor, így az „Elit Alakulat” gyűjtötte be az aranyérmeket és vehette át a győztesnek járó trófeát.

A különdíjak kiosztása sem maradt el, hiszen a kiemelkedően teljesítő hálóőr Kiss Norbert („Elit Alakulat”) a Legjobb Kapus címet kapta, a négy gólig jutó támadó Szabó Krisztián („Zéró Tolerancia”) a gólkirálynak járó serleget vehette át, míg a legjobb játékosnak Tapaszi Zoltánt (Mirage II) látták a szervezők és a csapatvezetők. Kellemes fáradtsággal és jól eső érzésekkel zárták a napot a csapatok, hiszen közel 5 óra játék, 16 mérkőzés volt a több mint 100 labdarúgó lábában. Találkozunk jövőre!

Szabó Krisztián („Zéró Tolerancia”) a torna gólkirálya: Szeretném megköszönni a szervezőknek, hogy részt vehettünk a csapattal a Szabadság Kupán! Nagyon jó meccseket játszottunk és remekül éreztem magam! Azért jöttem, hogy focizzak egy jót ezen a napon, arról nem is beszélve, hogy rengeteg barátom és ismerősöm is itt volt! Így is lett, nagyszerű rendezvény volt. A saját teljesítményemről röviden annyit, hogy örülök, hogy megszereztem a Gólkirályi címet, de igyekszem legközelebb még jobban játszani és akkor talán a csapat is az élen végez! Még egyszer köszönöm, hogy itt lehettünk!

Kis Norbert („Elit Alakulat”) a torna legjobb kapusa: Először is remek, hogy immáron harmadik alkalommal is futballal mozgással emlékezhetünk meg az 56-os hősökről. Magas színvonalú torna volt, remek és nagyon sportszerű mérkőzésekkel. A végén sikerült a csapatunknak elhódítania a kupát illetve sikerült elhoznom a torna legjobb kapusa címet, amit szeretnék egyben a csapattársaimnak is megköszönni hisz az hogy csak 3 gólt kaptunk a mai napon, azt nagyban befolyásolja az, hogy remek védelem volt előttem.

III. SZABADSÁG KUPA DUNAÚJVÁROS
VÉGEREDMÉNY
1. HELY ELIT ALAKULAT
2. HELY MIRAGE II.
3. HELY ECHTEFRONTIN
KÜLÖN DÍJAZOTTAK
JÁTÉKOS TAPASZI ZOLTÁN (MIRAGE II)
KAPUS KIS NORBERT (ELIT ALAKULAT)
GÓLKIRÁLY SZABÓ KRSIZTIÁN (ZÉRÓ TOLERANCIA) 6 GÓL

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.